Artık çok kolay değil, ya da kolay olmayacak. “Ben belediye başkanı adayıyım.” Demek. Çünkü bu defaki seçim yasası birçok değişikliği beraberinde getirecek. Köylerdeki seçmen, oylarını muhtarlık seçiminin yanında belediye başkanı için de kullanacaklar. Merkez ilçe de büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacak. Seçmen sayısı 35 bin küsurdan 60 bine yükseliyor. Başkan adayları, bundan böyle sadece merkez değil, köylerde de seçim çalışması ve konuşması yapacaklar. İl genel meclisi seçimi kalkıyor, belediye meclis üyeleri 15’ten 25’e çıkıyor. İşte bu nedenlerle belediye başkan adaylarının işleri çok zorlaşacak.

 

 

                MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel ile bu konuları görüşürken çok ilginç ve güzel bir çalışma örneği verdi bana. “Nasıl gidiyor seçim çalışmalarınız?” diye sorduğumda gayet rahat ve huzur içinde “Bizim 5 tane başkan adayımız var. Hepsi de pırıl pırıl arkadaşlar, ama ben ve yönetim kurulum karar aldık, seçimlere 6 ay kala ön seçim yapılacak. Yani 5 adaydan 1 tanesini partililerimiz seçecekler ve hiçbir adayımız küsmeden, darılmadan seçimlere huzur içinde devam edecekler.” Dedi. Tebrik ettim, kutladım. Bravo Bayram Demirel ve yönetim kuruluna.

 

 

                Nihayet Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ile buluştuk. Yaklaşık 1 yıldır sadece telefon ile görüşüyorduk. Babası Kemal, hem gençlik hem de askerlik arkadaşım. Geçen hafta geçirdiği bir operasyon nedeniyle rahatsız olduğunu duymuştum. İyileşmiş, hatta çalışıyormuş. Çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle başladık konuşmaya. Mehmet Çeltikcoğlu’na sorum şöyle oldu; “Seçim çalışmaları nasıl gidiyor ve aday mısın?” diye sorduğumda “Abi sana güveniyor ve saygı duyuyorum. Türkiye’de iktidar partisiyiz. Ancak Tire’de muhalefet partisi olduk. Biz sadece Tire’ye hizmet etmeyi düşünürüz. Ben siyasette 15 yıldır varım. Bu 3. Dönemim. Tayfur abi ile ilk dönem beraberdik.Şu anda da muhalif olarak siyaset yapıyorum. Malum, siyaset yapıyorsak eğer kuralına göre hareket etmemiz gerekir. Tire’de iktidar olmadığımız halde yapılan hizmetlerde yine biz varız. Siyaset düşünmeden yapılacak hizmetlere yardımcı oluyorum. Seçim hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Köylerde de biz birinci partiyiz. Bugün itibariyle 11 bin üyemiz var. Ben ilçe başkanı olmadan önce, ancak 4 bin üyemiz vardı. Büyük bir artış sağlayarak buralara geldik. Çok sanslıyım, çok güçlü bir yönetim kurulum var. ‘Aday mısın?’ soruna cevap vermem için çok erken. Nedeni ise; bazı kurallarımız var. Parti tüzüğümüze göre de seçim hakkında kendi başımıza karar veremiyoruz. Seçime 6 ay kala, yani Eylül ya da Ekim aylarında kesin açıklama yapabilirim. Müracaat eden ya da aday olarak isimleri geçen çok güzel ve güvenilir ağabeylerimiz var. Bu isimler Tirelilerin de çok yakından tanıdığı ve güvendiği isimlerdir. Ancak kural gereği, bu şahısların isimlerini açıklayamıyorum.” Dedi ve kendisini anlayışla karşılamamı istedi. Söz verdim ya ben de tahmin ettiğim isimleri yazmıyorum. Ne yapalım, acelem yok, bekleyeceğim. Eylül de ekim de olsa yine bekleyeceğim. Ama az çok önemli sinyaller aldım bu da benim özelliğim.

 

İlerdeki yazılarda bu isimlerin kimler olduğunu açıklarım.