“2009 seçimlerinde devrilen yarım asırlık çınar ağacını tekrar ayağa kaldırdık. Yapraklarını yeşillendirdik.” Diyor yarım asırlık partinin genç başkanı Hasan Sarp.

Hasan Sarp, o kadar güzel bir cümle kurdu ki çok beğendim. Aferin Hasan başkana. Doğru söylüyor. 2009 seçimleri öncesi azınlıkta kalan, misyonu biten yarım asırlık AP ve DYP uzantısı DP, olmazı olur yaparak 1400 oya sahipken, 10800 oy alarak müthiş bir başarı kazandı ve Tire’de seçim kazanarak siyasi otoritelere, köşe yazarlarına konu oldu. Hatta usta gazeteci Yavuz Donat, seçim gecesi çok önemli bir mesaj verdi. Katıldığı TV programında “Çok bilen, ahkam kesen siyaset yazarlarımız Tire’ye gitsinler de seçim nasıl kazanılırmış görsünler. Araştırma yapsınlar.” Dedi.

Bekir Keseli ve ekibi, Nazım Çulcu ve grubu bir de Tayfur Çiçek faktörü DP’yi Tire’de iktidara taşıdı.

Fakat ne oldu da bu başarılı ekip kısa süre sonra bölündü, parçalandı. Önce Bekir Keseli istifa etti daha sonra İlhan Agat ve Ali Ayyıldız ayrılarak Ak Parti’ye geçtiler. Yetmedi Kamil Taşal da ayrılarak CHP’ye geçti. Tek il genel meclisi üyesi Fikret Bük de bu rüzgara kapılarak CHP’ye gitti.

Netice olarak başlangıçta 7 meclis üyesi olan DP, bugün 4 meclis üyesi ile temsil ediliyor belediyede. Başkan Tayfur Çiçek ile bu sayı ancak 5 oluyor. Belediye başkanı için sıkıntılı bir meclis oluyor tabii ki. Nazım Çulcu ve Mehmet Memişoğlu (sinemacı) başlangıçtaki desteklerini çekince de tekrar çıkmaz bir sokağa girme görüntüsü var DP’de.

Genç başkan Hasan Sarp, “Ben ve ilçe teşkilatındaki arkadaşlarım hain değiliz. Sonuna kadar buradayız. Belediye Başkanımız Tayfur Hocamız ile birlikteyiz. DP iktidarı Tire’de devam ediyor. Devam etmesi için de mücadele ediyoruz. Tayfur başkanımıza güveniyoruz. Genel merkezimizin alacağı kararlar doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Henüz daha erken. Başkan adaylığı konusunda görüşmedik ama görüşsek de Tayfur Çiçek başkanımız en güçlü adayımız olacak.” Dedi.

Genç başkan Hasan Sarp böyle diyor.

Ancak siyasette dün ve bugün hiçbir zaman uyum sağlayamadı…

Bekleyip göreceğiz…