44 ay olmuş. Daha 16 ay var. Genel ve yerel seçimler 60 ayda (5yıl) bir yapılıyor ya işte o nedenle ay hesaplarını yaptım.

 

Bir buçuk yıla yakın bir süre var ama hiç de heyecan yok. Her siyasi parti kendine göre hazırlık yapsa da öylesine… Eski heyecan ve zevk yok.

 

***

Geçim derdi, ekmek kavgası her şeyin önünde, “Seçim olsa ne olur, olmasa ne?” diye düşünüyor vatandaş.

 

Tire’deki genel ve yerel seçimler bir başka havada yapılıyor. Saydım da tam 9 seçimi geride bırakmışım. O dönemler çok heyecan vardı. 2014 seçimleri eskiye göre çok farklı olacağa benziyor. Büyükşehir yasasına göre köyler de belediye başkanlığı seçimine katılıp oy verecekler. Yani oy oranı çok fazla olacak.

 

 

Belediye başkan adayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. CHP bir ilki başlatarak başkan adayını açıkladı bile. Bravo CHP’ye, bravo Mustafa Güngör’e! Seçime bir buçuk yıl kala “Ben adayım” demek cesaret işidir. Hür iradesiyle ve korkusuzca “CHP’nin adayı benim!” diyen İlçe Başkanı Mustafa Güngör bu yüzden adaylığını en erken açıklayan siyasetçi oldu.

 

Tabi Mustafa Güngör’ün adaylığı biraz da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararına bağlı. Kocaoğlu tekrar “Ben adayım” dediğinde, Mustafa Güngör çalışmalarını daha da hızlandıracak.

 

Eğer Büyükşehir yasası kabul edilir ise köylere de oy verme hakkı doğacak. İşte bu ihtimal CHP ve Mustafa Güngör’ün iştahını  arttırıyor. Çünkü CHP köylere çok güveniyor.

 

***

Saadet Partisi’nde durum aynı. Yine disiplin ve ağırbaşlılık içinde seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Sadrettin Yakuter ile kısa telefon görüşmemizde “2009 seçimlerindeki gibi çalışmalarımız titiz ve  disiplinli bir şekilde devam ediyor. Ben partimizin her zaman doğal olarak ve hazır belediye başkanı adayıyım. Tabi bu benim ve ilçe teşkilatımızın kararı. Genel merkezimiz ve il merkezimiz ne derse o olur. Her zaman bize verilen göreve uymak zorundayız. Erken ama bugünkü düşüncelerimiz böyle.” dedi.

 

Bir dahaki yazı Ak Parti, MHP ve DP…