Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt’un istifa ederek belediye başkanlığına aday adayı olmasının ardından boşalan koltuğa kimin geleceği merak konusu.

İYİ Parti ile herhangi bir işbirliğinin olmayacağının artık netleştiği kritik yerel seçim öncesi, Tire CHP’nin başına kimin geçeceği ve bu seçim sürecinde CHP’nin adayına ve seçim kampanyasına ne ölçüde katkı sağlayacağı CHP’lilerin en önemli gündem konusu.

Kulislerde bir hareketlilik, bir fısıltı dalgası var. Sürekli yeni isimler dolaşıyor, olasılıklar masaya yatırılıyor. Aday adayları sahnede yerlerini alırken, yönetim kurulunun da kendi içinden bir ilçe başkanı seçme arayışı hız kesmeden devam ediyor. Hatta, bu arka plan gelişmeleri, aday adaylığı sürecinden çok daha fazla ilgi ve merak uyandırıyor.

Kulislerden edindiğim bilgiye göre ilçe başkanlığı için şimdilik 3 isim konuşuluyor.

Avukat Gürol Soyuer, İlçe Sekreteri Ramazan Tekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Uçmaz.

* * *

İlçe başkanlığı koltuğuna oturacak isim devam eden aday adaylığı süreci sonunda adayın belirlenmesi ve sonrasında belediye meclisi listesinin belirlenmesinde büyük rol oynayacak.

Bu yüzden CHP’nin Tire’deki adayının kim olacağı kadar bu kritik seçimde ilçe başkanlığı koltuğuna oturacak isim de çok önemli.

Bu verdiğim 3 olası ismin her biri bu seçimde CHP’nin 2024 yerel seçiminde Tire’deki kaderini önemli ölçüde etkileyecektir.

Hangisinin hangi yönde kararlar vereceği, hangi adayı destekleyeceği, hangi isimleri meclis listesinde isteyip istemeyeceği ile ilgili detayları da belki önümüzdeki günlerde tekrar değerlendiririz.