Merhaba!

Ben Selen OKUROĞLU 1988’in sıcak bir Ağustos gecesinde Tire’de ailemin erkek çocuk beklentisine tepki olarak dünyaya geldim. Doğumumla birlikte üzerime yapışan asilik hayatım boyunca peşimi bırakmadı. Babam Ahmet Fatih OKUROĞLU namı değer Fatih hoca, annem emekli öğretmen Çiğdem OKUROĞLU. Ortaöğretimimi ve liseyi Tire’de bitirdim.

Ailemin “Aman kız uzağa gitmesin” diyerekten yazdırdığı Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini zaman zaman severek zaman zaman söylenerek 5 senede bitirdim. Şimdi ise severek yaptığım eczacılık mesleğini Tire’de OKUROĞLU eczanesinde sürdürmekteyim.

 

 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ İÇİN DENGELİ BESLENİN
Bağışıklık sisteminiz sizi koruyabilecek kadar kuvvetli değil ise her gün karşılaştığınız milyonlarca virüs, bakteri, parazit sizi de kış mevsiminin en şiddetli hastalığı olan grip ve soğuk algınlığı ile baş başa bırakabilir. Halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sinyallerle gelen sonrasında günlerce yatağa bağlayan gripten korunmanın en kolay,ucuz ve lezzetli yolu yeterli ve dengeli beslenmektir.

 

1.CEVİZ,FINDIK BADEM tüketin. Bu besinler E vitamini bakımından zengindir.Çok aşırıya kaçılmadan günde 5-6 badem, 1-2 ceviz 5-6 fındık tüketilmelidir.

2.KUŞBURNU ÇAYI için. Kahvaltınıza ekleyebileceğiniz 1-2 damla limon ve 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış şekersiz kuşburnu çayı için. C vitamini bakımından çok zengin bir çaydır.

3.HER SAAT BAŞI BİR BARDAK SU için. Su insan hayatının oksijenden sonra en önemli öğesidir. Bağışıklığımızın sağlanmasında rol alan beyaz dolaşım sistemi denilen lenfatik sistemin ana bileşenidir. Günde 10 bardak su tüketin.

4.BAĞIRSAKLARINIZI KORUYUN. Bağırsak floramızı oluşturan dost bakterilerin korunması için probiyotik olan süt, kefir, yoğurt ile probiyotik bakterilerin gelişimine katkı sağlayan kuru baklagil, enginar, kuşkonmaz gibi probiyotiklerin tüketimine özen gösterin.

5.YAĞLI BALIK TÜKETİN. Balık, balık yağı, fındık güçlü bir antioksidan ve kalp sağlığı koruyucusu olan omega-3 ün iyi kaynaklarındandır. Uskumru, somon, hamsi, ton balığı gibi yağlı balıkları haftalık beslenme programınıza iki defa eklemelisiniz. Maksimum fayda için buğulama, fırın, ızgara gibi az yağlı yöntemleri tercih edin.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM