LGS’ DE DEVLET OKULLARI BAŞARISI

2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçları açıklandı.

Yaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği (992.906) merkezi sınav uygulamasının sonuçları ve yerleştirme potansiyeli oldukça farklı.

352 adayın 500 tam puan aldığı 2024 LGS uygulamasında özellikle öğrencilerin net sayılarının düştüğü fakat buna karşılık içerisinde bulundukları yüzdelik dilimlerin daha iyi seviyede olduğu görülüyor. Tercih ve yerleştirmelerde yüzdelik dilimleri esas alacağımız düşünülürse bu sene geçtiğimiz yıla göre daha farklı bir yerleştirme dönemi geçireceğimiz açık.

17 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 17.⁰⁰’ye kadar devam edecek olan tercih sürecinde alınan puanlara karşılık %3-4 lük yaşanan yüzdelik dilim oynamaları muhakkak dikkate alınmalı.

Adayların %83,85 ‘ i yerel yerleştirmelerle orta öğretim sürecine başlarkan % 16,15’i LGS sonuçlarına bağlı olarak merkezi yerleştirmeye dahil olacaklar.

Bu yıl LGS puanı ile okullarına kayıt alacak 2 bin 525 okulun toplam kontenjanı ise 203 bin 638 olarak belirlendi.

Bu sayı görüldüğü üzere geçtiğimiz yılın altında.

Sınav sonuçlarına dair en dikkat çeken haber ise İstanbul’dan geldi.

İstanbul Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu’ndan bu yıl 3 şampiyon çıktı.

Diğer LGS şampiyonlarının dağılımlarına bakıldığında ise devlet okullarının geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu sene de üst sıralarda kendine yer edindiğini görebiliyoruz.

İlçemiz Tire’de elde edilen LGS sonuçlarında ise 0,20 – 0,30 ‘ luk yüzdelik dilimlerde yer alan öğrencilerin ağırlıklı olarak devlet okullarında olması oldukça dikkat çekici.

Öğrencilerin merkezi yerleştirmeler kapsamında 10 tercihte bulunabilecekleri ve tercihlerde dikkate alınacak kıstasların ise öncelikli olarak LGS puanı ardından okul başarı puanı, 6,7 ve 8.sınıflardaki yılsonu başarı puanı, 8.sınıfta yapmış olduğu özürsüz devamsızlık, tercih sırası ve yaş olduğu tercih kılavuzlarında belirtildi.

Tüm öğrencilerimize tercih ve yerleştirme sürecinde başarılar diliyoruz.