Son günlerde yaşananları hayret, şaşkınlık ve yok artık bu kadarı da olmaz dedirten, adeta insana küçük dilini yutturacak hale getiren durumlar yaşıyorum, yaşıyoruz…

Bu iktidarın, büyük ihalelerde kentsel dönüşüm adı verilen adı cazibeli, kulağa hoş gelen aslı rantsal bölüşüm olan, rant paylaşımından elde edilen büyük pastayı, etkili konumlarda , karar verici durumunda olan, kişilerin (Bakan,bürokrat v.s ) 

‘’Bal tutan parmağını yalar ‘’ anlayışı içinde bu büyük ranttan paylarına düşeni aldıklarnı  
‘’ Tarafsız gazeteler ve yayın organları aracılığıyla tahlil ettiğimizde ‘’  tahmin edebiliyorduk.
ama bu kadar büyük paraları evlerinde saklayacak kadar tedbirsiz ve rahat davranabileceklerini 
Bilemezdik. Hükümet sözcüsü Sayın Bülent Arınç  gizli koalisyon ortakları Gülen cemaati  ile yürüttükleri büyük operasyonda , gerçekleştirmek istedikleri ve yürüttükleri gizli plan 
‘’ İslam devleti ‘’ dahilinde karşılarında durabilecek tek diri güç olan Türk Ordusunu ,
çeşitli manipülasyonlarla tasfiye ettiler. İyi yetişmiş pırıl, pırıl seçkin  subayları generalleri  emekli, muvazzaf yaşlı,genç ayırt etmeksizin sabahın köründe apar,topar evlerinden alınıp,suç örgütü muamelesi yapılarak derdest edilirken Sayın Bülent Arınç Bey pek keyifliydi. 

‘’ Türkiye bağırsaklarını temizliyor ‘’ diyordu. Şimdi aynı uygulama yakın çevresindekilere uygulanınca pişkinlikle bu durumdan şikayetçi  oluyor.
size bir söyleyeyimmi…

Hiç samimi değilsiiniz…
Önemli not; şu anda cezaevlerinde Balyoz,poyrazköy,Oda tv,Casusluk, Amirallere suikast gibi dava adlarıyla açılan soruşturmalarda çoğu asılsız suçlamalarla, Deniz kuvvetlerinin orta ve üst kademelerinde görev yapmış 1800 seçkin  Türk subayının hapiste tutulduğunu söylesem vahametin büyüklüğünü göz önüne getirebilirsiniz…
YAZARIN NOTU;  Bu ülkede daha önceki dönemlerde olduğu gibi mevcut hükümeti 2003-2004 döneminde devirmeyi ,darbe yapmayı düşünen generallerin olduğunu düşünüyorum.
cezaları ne ise çekmeleri gerektiğini düşünüyorum.

çünkü; 60-70-80 darbeleri Türkiye’nin demokrasi yapısını kökünden sarsan,gelişmekte olan demokrasi kültürünü yok eden darbeler olduğunu düşünüyorum ve savunmuyorum.
Sözlerimi yaşadığımız dönemi güzel anlatan vecize atasözleri ile noktalıyorum.

Gün gelir devran döner,keser döner…
Gün gelir hesap döner…
Güneş balçıkla sıvanamaz.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.


Saygılar,