Çevremizde, yolsuzluklar, kanunsuzluklar ve ayıplar gün geçtikçe çoğalmaktadır. Herhalde bunun sebebi görev yapması, bu tür olumsuzlukları yerinde tespit ederek neşteri vurması gerekenlerin nemelazımcı tutumları. Bu sonuca nerden mi ulaştım? Benimkisi sadece bir kanaat. Bakın değerli okurlar uzun zamandır bu köşelerde sizlerle çok şeyler paylaştım. Örneğin dağ köylerimizden altı yaşındaki çocukların kırk kilometrenin üzerinde yol kat ederek eğitim öğretim görmek için ilçe merkezine getirilmesinin ve tek bir okulda toplanmasının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu ve yapılan bu uygulamanın büyük ayıp olduğunu defalarca sizlerle paylaştım. Öte yandan benim deyimimle 4x3 Eğitim Sistemi okul dönüşümlerinde Merkez Menderes’ in ilkokul Ali İhsan Kalmaz’ın ortaokul yapılmasının bu ilçeye yapılan ayıplardan biri olduğunu yine bu köşeden çeşitli vesilelerle paylaştım. Bahçesi hiç olmayan 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulunun onayının verilmesinin yine hem kanun ve yönetmeliklere aykırı hem de büyük ayıp olduğunu yine sizlerle çeşitli vesilelerle paylaştım. Bu ve bunun gibi bir çok olayı siz kamuoyuna zaman zaman aktardım. Daha geçen hafta yaptığım basın açıklamasında üç okulda devletin nasıl dolandırıldığını verdiğimiz vergilerin kimler tarafından nasıl iç edildiğini yazdım. 


        Değerli Kamuoyu, Saygı değer okurlar, Allah aşkına bir idareci çıkıp da bu iş nasıl olmuş diye araştırmaz mı? Bir Savcı, bir kanun adamı çıkıp da bu nasıl iştir demez mi? İlla birisinin dilekçeyle müracaatı mı beklenir. Milli Eğitim İdaresi bu yolsuzluğa aracı olan okul müdürüne sadece “O kameraları çok mu aradın?” diyerek aklınca espri yapmış. Allah Allah çok mühim bir iş yapmış. Hiç, bu milletin vergilerinin nerde, nasıl harcandığını merak eden bir siyasi, bir bürokrat, bir yetkili olmaz mı? Hiç kimse verdiği verginin nereye nasıl harcandığını merak etmez mi? Dahası çıkıp kimse bu yandaş, yoldaş kayırmacılığına, bu haram kazançlara bedduada mı etmez. 


        Balık kokmuş bir kere ne yapsanız ne etseniz faydası yok, çaresiz atılacak ama kim atacak, kim elini taşın altına koyacak. Bir kişiyle birkaç kişiyle olacak mı? 
        Beddua edemedik, Haram edemedik bari dua edelim. “Allah bu necip milleti zalimlerden, haramilerden, eşkıyalardan korusun ve kurtarsın.” Yani anlayacağınız değerli okurlar balık bir yerden değil her yerden kokmuş.


        Hoşça kalın, sağlıkta kalın.