Buyurun size yeni dönem bir bilim adamı sureti daha. Bunlar doçent, profesör kisvesi altında her gün yeni bir şeyler yumurtlamaya alışmışlar. Yatıp kalkıyor Atamıza nereden kara çalabiliriz diye araştırıyorlar. Araştırmaları da bir şeye benzese, ortaya attıkları iddianın biraz doğru yanı bulunsa içim yanmayacak. Yok, Vahdettin Atatürk’ü Samsun’a vatanı kurtar diye göndermiş, yok Çanakkale’de İtilaf Devletleri donanmasını ve ordusunu Almanlar yenmiş, Atatürk’ün beceriksiz olması nedeniyle bu zaferde hiç payı yokmuş.
Şimdi de Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan, 23 Nisan’ı çocuklara Atatürk’ün armağan etmediğini belirtmiş. Bu zata göre 23 Nisanı çocuklara bayram olarak ilan eden kişi dönemin Kırklareli milletvekili Fuat Umay’mış. “1921’den beri kutlanmakta olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’ ile 1925’ten beri Çocuk Esirgeme Kurumu’nun kutladığı 23 Nisan ‘Çocuk Bayramı’nı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak birleştiren 1980’de Kenan Evren oldu” demiş.
Yakında “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünü de Atatürk söylemedi, aslında “Yaşasın Savaş” dedi, “19 Mayısı gençlere armağan etmedi” derlerse hiç şaşırmam. Be adam size bu doçentlik unvanını verenler böyle mi öğretti? Yoksa yalakalık yapıp iyi bir yerlere gelmek için kuyruğa girenlerden biri mi olmak istiyorsunuz? Güneşin balçıkla sıvanamayacağını size öğretmediler sanırım, ya da siz öğrenmek istemediniz!
Ben de tarih öğretmeniydim. 59 yaşındayım. 1959’dan beri 23 Nisanı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutladım. Öğretmenliğimde öğrencilerime 1973’ten beri 23 Nisanı çocuklara Atamızın armağan ettiğini anlattım. Hatta bir sınavımda “23 Nisan 1920 size neyi hatırlatıyor?” diye sorduğumda bir öğrencim “Çocuk Bayramı” yanıtını vermişti.
Bakın yazıyorum, okuyun, öğrenin. Atatürk, 23 Nisan 1924'te 23 Nisanın bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında “çocuk bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınmıştır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Anlamadıysanız, birkaç kez okuyun.
Kemalizm bir aşktır. Herkes onu anlayamaz. Bu aşkı anlamak için bir kalp ve beyin gerekli. Sizin gibiler bundan yoksun olduğu için anlayamazlar.  İşiniz gücünüz sadece kafa karıştırmak için araştırma yapmak. Sen araştırmana devam et. Ancak O bizim kalbimizde. O’nu çıkarıp atmaya kimsenin gücü yetmez. Ben Atamla gurur duyuyor, utanıp sıkılmadan Atamı açıklayabiliyorum. Merak ediyorum. Sizin Atanız kim?
Topunuz dört bir yandan saldırın ama Atatürk o kadar büyük ki on katınız da gelse onu karalamayı beceremezsiniz.
Aşık Veysel Atatürk öldüğünde boşuna ağıt yakmadı. Amerikan başkanının milenyum mesajında bir tek Atatürk'ü saygı ile anması, Haiti devlet başkanının vasiyeti ile mezar taşına “Atatürk'ü anlamış olmaktan çok mutluyum” yazdırması boşuna değil. Komünist, Faşist tüm liderlerin heykelleri yıkılıp kurdukları sistem çökerken bu yüzyıla bir tek Atatürk’ün gelmesi boşuna değil. Diğer ülke liderlerin adı silahlara, tanklara verilirken, yabancı bir bilim adamınca bir çiçeğe Atatürk adının verilmesi, bugün bir Japon’un evinin bahçesinde bir Atatürk Büstü olması boşuna değil.
Her sözümün sonunda saygımı belirtirim. Ancak saygısızca benim ya da bir başkasının değer verdiği kişi ya da düşüncelere saygısızlık edip, iftira edenlere hele bu kişi Atam ise saygı göstermem.
Saygılarımla, hoşça kalın.