İnsan var oldukça yaşantısı içinde zorluklar, sıkıntılı dönemler elbette olacak. Olur da fakat zaman zaman “pisi pisine oldu” diye deyim de kullanırız. Bu konu da işte öyle bir şey.
Bakarsınız da sonu nahoş olan birçok olay ya ihmal ya hırs veyahut aşırı bencilliğin sonunda oluşmuştur. Atalarımız “öfkeyle kalkan zararla oturur” diye boşuna söylememiş ama zaman her şeyin ilacı. Müteakiben günleri beklemek lazım.

Değerli hemşerilerim; Sözü uzatmaya gerek yok. Konu 7’den 70’e herkesi her kesimi yakından ilgilendiren,  ülkemizin geleceğini ileriye taşıyacak gençlerimizin eğitiminde etkin rol oynayan, kapatılması istenen “dershaneler”.

Geçmişte MİLLET'çe tanık olduğumuz bazı olayları bir kesim insanlar benim ilgi alanımın dışında diyerek ilgisizlik gösterebiliyordu. Son yaşadığımız konuya bahis olan ise bir MİLLET, bir MEMLEKET, gelecek kaygısı yaşatacak bir dava, son bir haftada söylemlerin hız kazanmasıyla birlikte bir çok feryadlar, chat'ler, twit'ler, internet ortamının en aktif başrol oyuncuları oldular.

SN.CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANLIK, BAŞBAKAN YARD. MİLLİ EĞİTİM BAK. Bir takım açıklamaları oldu ama gelin görün ki, CUMHURBAŞKANI; Eğitimin önce okullarda yaygınlaştırarak alt yapının uygun hale getirilmesi gerektiğini açıkladı. BAŞBAKAN, merdiven altı eğitim veren dershaneleri kapatacağız açıklamasını yaptı. Peki bu dershaneleri denetleyen kurum MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI değil mi? Elbette izinsiz, ruhsatsız, yasal olmayan varsa  hay hay sözüm yok. BAŞBAKAN YARD. SN. ARINÇ; Görüşmelere devam edeceğiz diyerek tamamının görüş ayrılığı sergilediği, istek var ama ne bir çalışma ne de bir somut hazırlığın olmadığı, ham ve olgunlaşmamış olduğu açıkça görülmektedir, tabi ki sebebinin ne olduğu netliğe kavuşmuş değil.

Bu arada SN.BAŞBAKAN; Bir velinin dershane borcunu ödeyemediğini, intihar ettiğini açıkladı. Sebep o ise artık günümüzde intihar vakaları bir çok farklı olaylar sonunda gerçekleşiyor. Bunların içinde polisler, öğretmenler, devlet memurları ve bir çok esnaf olduğu gibi bunların yanında marketlerde hırsızlık olayları hat safhada. E bu olayların sebebini de sn.BAŞBAKAN bilir herhalde.

Eskiden suç sayılan tefecilik, vatandaşa şimdi bir telefon kadar yakın. Malumunuz telefonlarınıza aşina olduğunuz şu mesajı muhtemelen alıyorsunuzdur.
Kredi kartı borcunuzu 12 aya bölelim sadece % 8 faizle ödeme imkanına hemen şimdi kavuşun. Bu ne rezalettir, bu ne aymazlıktır? Hani DEVLET siber suçlara göz açtırmayacaktı? Asıl intihar sebeplerine bakarmısınız, zaten yukarıdaki açıklamaların içinin ne kadar boş olduğu da sanırım anlaşılmıştır.

Meselenin diğer tarafı ise herkesin rahatsızmış gibi görünüp ama kimsenin konu ile ilgili sesini çıkarmaması doğrusu insanı kaygılandırıyor. Sendikalar, STK'ların sesi soluğu adeta kısıldı. Demek ki durum onları ya ilgilendirmiyor veyahut gerek görmüyorlar. ALLAH ALLAH geçtiğimiz salı günü ilçemizde İZMİR ÖZEL DERSHANELER BİRLİĞİ bir broşür dağıtarak cılız bir ses ile birazcık özetlemiş.

Hatırlayınız! ÇANAKKALE savaşlarında bazı lise ve üniversitelerimiz 3 yıl mezun verememiş, sebep; Memlekette savaş vardı. Şimdi ise üniversiteye bu şartlarda giremeyecek olanların arasında ne fark var? Peki şimdi değişen ne var? O zaman yokluk ve savaş var mezun yok şimdi ise yokluk yok savaş yok ama eğitimde yok ''yani varlıkta darlık''. 
HOŞÇAKALIN Değerli hemşehrilerim.