Benim deyimimle Eğitimde 4×3 Sistemine geçişte birçok sorunla karşılaşılacağını, ancak uygulama bakımından Tire ilçesinin yapmış olduğu planlamanın daha büyük ve içinden çıkılmaz karmaşayı davet ettiğini defalarca bu köşemde ya da sendikam adına yaptığım basın açıklamalarıyla dile getirmiştim. Bu konuyu sadece siz değerli okurlarımızla paylaşmamış; konu hakkında çözüm bulunması için yetkili makamlarla da yazışmalarda ve görüşmelerde bulunmuştuk. İlçe idaresi her okulun ikili öğretim yapmasında ısrarcı olmuş bizim 4 yada beş ortaokulla çözüm önerimizi ellerinin tersiyle itmişler, sesimize kulak tıkamışlardı. Ancak gelinen noktada yanlışlarında ısrarcı davranmaya devam ederek ikili eğitim yapan okulları ilkokul ve ortaokul bir arada olacak şekle dönüştürerek yasa ve yönetmeliğe aykırı davranmayı göze alan idari yapı halen sesimize kulak tıkamakta ısrarcı davranmaktadır. Hani iki okulu duvarlarla ortasından bölerek diğerlerini de sabahçı öğlenci olmak üzere ikili eğitim sistemine geçirerek İlçemizde eğitime devam edecek olan idari kadro bunların hangisini yerine getirdi? Hangi okul bölündü?  Şimdi de iki okul öğrencilerini yani 5,5 yaşındaki öğrenciyle 14 yaşındaki öğrenciye aynı tuvaleti ve okul tesislerini kullandırarak çözüm arıyorlar. Sayın idareciler bizim dediklerimize ve bize bu kadar ters davranmak zorunda değilsiniz. Aklın yolu birdir. Bakın örnekleri var Ödemiş, Bayındır, Turgutlu ve diğer ilçelerde bu iş nasıl yapılmış bir bakın, çözüme öyle yaklaşın.

        Bu memlekette 20 yıl önce bir bağımsız ve iki lise bünyesinde ortaokulla ortaokul sorunu çözülmüştü. Şimdi 5 ortaokulla çözülemez diye bir şey yok. Nasılsa bu gün olmazsa yarın bizim dediğimizi yapacaksınız, bari öğretmen öğrenci ve velilere daha fazla sıkıntı çektirmeyin. Ayrıca İlçemiz Güneydoğu bölgesindeki dağ köylerindeki okul sorunu halen devam ediyor. Eğer sırf biz bu işin üstüne düşüyoruz diye oralara bir okul yapmaktan çekiniyorsanız peşin peşin söyleyeyim ki bu okul da o bölgeye bir gün mutlaka yapılacak. Bugün yaparsanız dua alırsınız, yarın yaparsanız bir gün daha eksik dua alırsınız.

        Yani değerli okurlar Tire ilçesi eğitim planlaması alanında iflas etmiş ve yapılan sistem iki ay yani sekiz haftada çökmüştür. Ah biraz da bizi ve vatandaşı dinleseler, sorsalar bu işler daha iyi yürür ama napalım galiba gelenek böyle; Ben yaptım olacak, düşüncesi idarecilerimizde hakım. Neyse Tanrı daha büyük zeval vermesin.

 

        İlçemiz basın camiasının değerlerinden Kuvayi Milliyeci ve içinde Türk milletinden başka hiçbir milletin sevgisini barındırmayan değerli büyüğümüz Sayın Enver ETKİN amcamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde tüm sevenlerine ve Büyük Tire Gazetesi Camiasına baş sağlığı dilerim.Allah Mekanını cennet eylesin.

 

         Hoşça kalın, sağlıkta kalın.