Ercan ÇELİK

Tire’de göreve başladığı günden bu yana bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üreticinin bilinçlendirilmesi gibi hedeflerle pek çok proje oluşturan ve hayata geçiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Evran, bugün istifa ettiğini açıkladı.

Evran istifasını, sosyal medyada paylaştığı şu açıklamayla duyurdu;

“Merhaba değerli üreticilerimiz;

Devlet memurluğu görevimden yeni seçtiğim yolda siz üreticilerimize ve ülkeme daha faydalı olacağımı düşündüğüm için istifa etmiş bulunmaktayım.

2011 yılında Tarım Bakanlığı Erzurum ili Aşkale ilçesinde Veteriner Hekim olarak başladığım memurluğa 2016 yılında ilçe müdürü olarak devam edip, 2020 yılında İzmir’in Tire ilçesinde ilçe müdürü olarak da bugüne kadar devam ettim.

Tarım teşkilatı her zaman sahada üretici ile iç içe olmuş bir teşkilattır. Bizde bu kapsamda her daim üreticimizle birlikte olup onların işlerini kolaylaştırmak, daha kaliteli hizmet vermek, yeni makine ekipmanlarla tanıştırmak, güncel etkin eğitimler vermek hatta bunları bir fiil yerinde uygulamalı vererek onlara doğrudan dokunmaya verimliliklerini arttırıp maliyetleriniz azaltmaya özen gösterdik. Bazen de sadece güzel hoş sohbetler gerçekleştirdik onların tecrübelerini öğrendik. Bakanlığımızın desteklemelerinden maksimum derecede faydalanmaları için gerektiğinde hizmeti ayaklarına götürdük. Eğitim yayımda elimizde olan tüm imkanları kullanarak ulaşmadığımız çiftçi bırakmamaya özen gösterdik.

Özellikle görev süresi boyunca ilk müdür olmama vesile olan Erzurum İl Müdürü Osman AKAR’a, sonrasında son 3 yıldır görev yaptığım İzmir İl Tarım Müdürüm Mustafa ÖZEN’e ve Kaymakamım Fatih ÇOBANOĞLU’na en içten dileklerimle teşekkür ederim. Bizlerin yaptığı her başarılı işin arkasında mutlaka onlar vardı, onlar bizlere her zaman destek olup yanımızda gerektiğinde abi, kardeş gibi destek çıktılar. Aslında yapılan her güzel iş bir ekip işiydi, personelimizle üreticimizle özel sektörü ile, başarı her zaman ekiple gelir, ben değil biz odaklı yapmaya çalıştık her şeyi, mutlaka hatalarımız eksikliklerimiz yanlışlarımız olmuştur bu kapsamda hata ve eksiklikleri üzerime alıp başarı ve güzel olan her şey ekibime aittir.

Tire’de ilk göreve başladığımda çevremdeki herkes Tire çok güzel yer buraya gelen memurlar gidemez gitseler de geri gelirler müdürüm demişlerdi. Bende bu güzel alışkanlığı bozmadım. Gerçekten Tire coğrafyası ile bitki örtüsü ile en güzeli birbirinden değerli insanları ile harika bir ilçe.

Tire’de 18 Mart Programı Tire’de 18 Mart Programı

Bundan sonraki hayatımda kurucusu olduğum Tarım CAN şirketinde Tarım ve Hayvancılık alanında her zaman yaptığım gibi aynı vizyon ve hedefle ülke tarımı ve hayvancılığına Eğitimlerle, bilgilendirme videoları ve birbirinden güzel uygulamalı programlarla, Tarım ve Hayvancılık alanında üreticilerin işlerini kolaylaştıracak yazılım ve teknolojik ürünlerle birlikte danışmalık hizmeti vererek katkıda bulunmaya devam edeceğim. Bu sefer sadece Tire ile değil şimdilik Türkiye ile sınırlı 😊

Biliyorsunuz telefonum 7/24 herkese açık, rehberimde 27.849 kişi kayıtlı olmayanlar içinde 0541 379 97 84 bırakayım 😊

Yeni yerim Fatih Mah. Ulus Cd. No:9/a Tire İzmir herkesi beklerim kalın sağlıcakla.”

Editör: Ercan Çelik