Geçtiğimiz günlerde Büyük Tire Gazetesi’nde minibüsçülerin fotoğrafıyla yayınlanan ve “MUSTAFA GÜNGÖR’E DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR” başlıklı habere minibüsçülerden tepki geldi. S.S Doğu Minibüsleri Kooperatifi Başkanlığı, çekilen fotoğrafın farklı bir haberde kullanıldığını ve yapılan haberin maksadını aştığını söyleyerek yazılı bir açıklamada bulundu.


İnternet sitemizde de yer verdiğimiz açıklamanın üzerine, sorumlu ve objektif gazetecilik anlayışımız gereği, konuyu Büyük Tire Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Bahçelioğlu’na sorduk. 

Bahçelioğlu, yayınladıkları haber ile ilgili olarak şunları söyledi; Mustafa Güngör’ün çalışmaları ile ilgili yaptığımız haberde Sayın Güngör’ün yaptığı ziyaretlerde gördüğü ilgiden söz edilmiş, ardından da Adalet Meydanı’ndaki Gökçen  - Kahrat Otobüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Sezgin Özkan’a minibüs durakları ile ilgili düşüncelerini dile getiren görüşlerine yer verilmiştir. Bu sözlerin ardından Sezgin Özkan, Başkan aday adayı Mustafa Güngör’e teşekkür ederek bu meydanın toplumun ortak yararı gereği,  ortaklaşa kullanılması hususunda dileklerini aktardıktan sonra minibüs duraklarının kaldırılması halinde başta minibüsçüler olmak üzere Doğu köylerinde yaşayan vatandaşlar ve bu meydana açılan yollardaki esnafın, özellikle Gümüşpala Caddesi’nde faaliyet gösteren tüm esnafların büyük zarar göreceğini, bunun daha önce yapılan düzenlemelerle ortaya çıktığını dile getirerek Mustafa Güngör’ün düşüncelerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyleyerek Sayın Mustafa Güngör’e seçim çalışmalarında başarılar dilediklerini ifade etmişlerdir.
 Sezgin Özkan “Bizim dertlerimizle kim ilgilenirse seçimlerde onu destekleriz şeklinde konuşmasına rağmen biz  haberimizde bunları söylemeyip  “Minübüsçüler Koop. Başkanı Sezgin  Özkan’ın “ Biz Sayın Mustafa Güngör’ün meydan ve minibüs duraklarıyla ilgili görüşlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Kendisine Başkanlık yarışında başarılar diliyor, yolun açık olsun diyoruz” sözlerine yer verdik. Haberi dikkatlice okuyanlar göreceklerdir ki  Sezgin Özkan’ın “ Biz Mustafa Güngör’ü destekliyoruz “ şeklinde bir ifadesi yoktur.


"GÖLGESİNDEN KORKANLAR HAVADAN NEM KAPIYOR"
Şevket Bahçelioğlu daha sonra şunları söyledi: “ Haberimizde sadece Gökçen - Kahrat Minübüsçülerinin görüşlerine yer verilmiştir. Haberimizde Doğu Minibüsçülerinin adı bile geçmemiştir. Haberin yayınlandığı gün minibüsçülerden biri cep telefonumu aradı. Haberden rahatsız olduklarını dile getirdi. Beş dakika sonra yanınızdayım dedim. Nitekim yakın bir yerde bulunduğumdan iki üç dakika sonra yanlarındaydım. “Nedir rahatsızlığınız “ diye sorduğumda “Biz Doğu Minibüsçeliri Koop.  üyesiyiz” dedi. “Siz haberin hiçbir yerinde yoksunuz ama yine de görüşlerinizi alayım; Mustafa Güngör’ün söylediklerine karşı mısınız? Cevap: HAYIR, peki Gökçen – Kahrat Koop. Başkanı Sezgin Özkan’ın söylediklerine itirazınız var mı? Soruma verilen cevap da “HAYIR” oldu.  Yani haberimizin doğruluğu bizzat Doğu Minibüsçüleri tarafından da kabul görmüş oldu.
“Arkadaşlar tekzip yalan habere ve gerçeğe uygun olmayan habere yapılır. Burada itirazınız olan bir konu varsa, çağırın muhabirimizi söyleyeceklerinizi dilediğiniz gibi söyleyebilirsiniz. Büyük Tire Tire’nin gazetesidir. Herkese, her görüşe sayfalarımızda yer veriyoruz.” dedim. 
Şevket Bahçelioğlu daha sonra şöyle konuştu; “Sonradan Belediye Basın Bürosundan servis edildiği ayan beyan olan ve asıl tekzip konusu olacak haberle ilgili olarak Haber Tire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Ercan Çelik objektif bir gazetecilik örneği vererek konu ile ilgili görüşlerimizi alma inceliğini göstermiştir. Durum bundan ibarettir. Kamuoyuna saygılarımla duyururum.”


SÖZ KONUSU HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi