Geçtiğimiz günlerde Büyük Tire Gazetesi’nde minibüsçülerin fotoğrafıyla yayınlanan ve “MUSTAFA GÜNGÖR’E DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR” başlıklı habere minibüsçülerden tepki geldi. S.S Doğu Minibüsleri Kooperatifi Başkanlığı, çekilen fotoğrafın farklı bir haberde kullanıldığını ve yapılan haberin maksadını aştığını söyleyerek yazılı bir açıklamasa bulundu.

 

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA


ŞEVKET BAHÇELİOĞLU'NUN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>

 

Yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde: ”16 Aralık 2013 tarihinde kooperatif üyelerimizin de bulunduğu fotoğraf karesinde “MUSTAFA GÜNGÖR’E DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR” adlı haber asılsızdır. ‘Belediye Başkanı sizi buradan çıkaracak’ diyerek bizim fotoğrafımızı çektiler. Bizler de buradan gitmek istemediğimizi ve sorunlarımızı anlattık. Ancak gazetede Mustafa Güngör’e destek verdiğimiz ima edilmektedir. Bizim Doğu Minibüsçüler Kooperatifi olarak herhangi siyasi bir isme destek vermemiz söz konusu değildir. Biz tüm siyasi partilere eşit uzaklıktayız. Konu saptırılarak haber yapılmıştır. Haberin ardından ilgili gazete ile görüşerek haberin tekzip edilmesini istedik. Ancak olumlu bir cevap alamadık. Konu ile ilgili olarak yapılan haber tamamen maksadını aşmıştır. Bizler Doğu Minibüsçüleri Kooperatifi olarak ilgili gazete tarafından kandırıldığımızı düşünüyor ve yapılan bu haberi esefle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

GÖKÇEN KAHRAT MİNİBÜSÇÜLER KOOPERATİFİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Gökçen Kahrat Minibüsçüler Kooperatifi de haberle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kooperatif Başkanı Sezgin Özkan yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bizler minibüsçü esnafı olarak gazeteye sorunlarımızı aktardık. Bizim siyasi bir oluşuma destek verme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Haber farklı bir boyuta taşınmış. Üzücü bir durum, umarım bu haberi tekzip ederler.

 

 

 BAŞKAN ÇİÇEK DE KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Konu ile ilgili olarak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de açıklamalarda bulundu. Çiçek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Minibüsçü esnafımızı yerinden kaldırma gibi bir durum söz konusu değildir. Anladığım kadarıyla olay provoke edilerek farklı bir boyuta taşınmaya çalışılmış. Esnafımızın bu gibi konulara itibar etmemesi gerekir.Meydanda inşaatı süren İş merkezinin tamamen bitmesinin ardından minibüsçü esnafımızla görüşüp istek ve ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.” dedi.

ŞEVKET BAHÇELİOĞLU'NUN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi