Değerli okurlar malumunuz üzere uzun zamandır yazılarımda 6–14 yaş grubu çocuklarımızın eğitim görebilmek için ortalama günlük yetmiş (70) Kilometre sarp dağ yolu kat etmek zorunda kaldığından yakınıyor ve çözüm yolunu gerek yazınsal basında gerekse yetkililerle yaptığımız yazışmalarda sunuyor ve sizlerle bunu paylaşıyorum. Konu ile ilgili son olarak Vali Bey’e mektup yazmış ve çözümü de projelendirerek kendilerine sunmuştum. Konuyu da siz değerli okurlarımızla “Vali Bey’e Açık Mektup” başlığı altında paylaşmıştım. Konu ile ilgili bir gelişme yaşamış olup bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

        Sayın Valimiz Cahit KIRAÇ Bey mektubumuzu okumuş ve konuyu değerlendirmek üzere Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden rapor istemiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir Şube Müdürümüz şahsımı davet ederek konu hakkında benimle konuşmak istemiş ve konuşma esnasında o bölgeye okul yapılmasını istemediklerini ifade etmemiş ve resmen söylemiştir. Bunun üzerine kendilerine “Eğer oraya okul yapılmasına karşı iseniz lütfen köylerde bulunan Taşıma Merkezi diğer İlköğretim okullarına kapatın” dedim. Bu durumun Anayasamızın Eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyleyerek insanlar arasında ayrımcılık yaptıklarını ifade ettim. Bu defa aynı Müdür bizi bu isteğimizden vazgeçirmek için Dibekçi köyü ile Büyük Kemerdere Köyü arasını 20 Kilometre hesaplayarak dört kilometre için okul yapılamayacağını söyledi “Ben de kendilerine “Siz ya Hesap bilmiyorsunuz ya da yol bilmiyorsunuz” diyerek Dibekçi ile Büyük Kemerdere arası 20 Kilometre, Dibekçi ile Tire arası 24 Kilometre ise Tire ile Büyük Kemerdere arası 4 Kilometre mi? Diye sordum. Tabi bu sorular karşısında söyleyecek kelime dahi bulamayan Sayın Müdürümüz şaşkınlıktan olsa gerek ki yıl içinde üç, dört kere kontrol amaçlı O köylere gittiğini ve döndüğünde midesinin alt üst olduğunu söyleyiverdi. Şimdi sizlerin adına O Şube Müdürümüze buradan soruyorum “Sayın Müdürüm bu yaşınıza rağmen o köylere gidip gelmeyi mideniz kaldırmadı, peki altı (6) yaşındaki çocuğun bir yılda 360 defa o yolu kat etmesini vicdanınız nasıl kaldırıyor?

        Sayın Şube Müdürümüz o taraflara okul yapılmasını istemiyor ya şimdi de tutturdu Köylüler okul istemiyor diye. Bu konuda da kendilerine bir sorum olacak köylüler mi istemiyor yoksa köy muhtarları mı? Sayın Müdürüm 6 yaşındaki çocuğunu bir harf öğrenmek için tehlikelerle dolu yollara salmayı ve sabahın köründe uyandırmayı kim ister ki? Hasılı kelam sayın Müdür bey ve değerli idareciler bahaneler değil iş istiyoruz ve bu Devlete vergi veren vatandaş olarak bu bizim en doğal hakkımız. Lütfen hesap öğreniniz, yol yordam öğreniniz tabi ki birazda vicdan sahibi olunuz. Yoksa hiç kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze aşık değil. 

        Sayın Valimize de konuya ilgi ve alaka gösterdiği için buradan teşekkür etmeyi kendime borç bilirim.

        Konu kamu oyuna saygıyla duyurulur. Hoşça kalın Sağlıcakla kalın.