Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak gösterilen Tire, sanayii alanında da gelişimini sürdürüyor. Her gün artan taleplere yetişmeye çalışan tarım sanayii işletmeleri işçi bulamamaktan dert yanıyor. Özellikle kaynakçı, montajcı ve boyacı alanında eleman sıkıntısı olduğunu dile getiren işletmeciler, kalifiye olmayan personellere de razı durumda. 

‘ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ’
Tire’de Küçük Sanayi Sitesi’nde üretim yapan İzmir Ziraat Tarım Makinaları sahibi Mustafa Sedat Furtına, uzun zamandır eleman sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Furtına, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;
“Tire’de uzun yıllardır Tarım Makinaları üretmekteyiz. İşletmemiz sadece bu bölgeye değil Türkiye’nin dört bir tarafına hitap etmekte. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Allah’a şükür işlerimiz yoğun ama çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Özellikle gazaltı kaynak, boya ve montaj alanlarında elemana ihtiyacımız var. Her gün eleman ilanı veriyoruz ama ne yazık ki ilanlarımız havada kalıyor. Artık kalifiye eleman arama lüksümüz de yok. İşçiyi bulsak burada kendimiz yetiştireceğiz. Böyle devam ederse ileride bu sektör büyük sıkıntıya düşecek. Bu durum sadece bizim firmamıza özel bir durum değil. Bölgede aynı işi yaptığımız hemen her firma işçi alımı yapıyor. Ancak işçi bulamıyoruz” 
 

Editör: Haber Merkezi