Kuruluşundan bu yana yatırımlarını ağırlıklı olarak doğup büyüdüğü yer olan Tire’de yoğunlaştıran Delikanlı Ticaret, yıllardır Tire’den hizmet götürdüğü Bayındırlı müşterilerini unutmadı. Bayındır’da Mahmut Şevket Paşa Caddesi üzerinde yeni bir Beko Mağazası açan Delikanlı Ticaret, bundan böyle Bayındır ve civarında yaşayan müşterilerine bu mağazada hizmet verecek.

Beyaz eşya, televizyon, cep telefonu ve küçük ev aletleri gibi çok sayıda ürünü kapsayan Bayındır Beko mağazası için önceki gün görkemli bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır Emniyet Müdürü Hüseyin Özpınar, Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Beko Genel Müdürü Arel Atakol, Beko İzmir Bölge Müdürü Hakan Harman, Tireli işadamları, ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Delikanlı Ticaret sahibi Mehmet Delikanlı, açılışa katılan davetlilere firmanın tarihten bu güne sürdürdüğü gelişimi anlattı.

‘HER ŞEY, BEŞ METREKARELİK BİR DÜKKANDA BAŞLADI’

Delikanlı Ticaret serüveninin 61 yıl önce Merhum Ahmet Delikanlı tarafından başlatıldığını ifade eden Mehmet Delikanlı, o günden bu güne Delikanlı Ticaret’in gelişimini şu cümlelerle anlattı;

“ Rahmetli Babam Ahmet Delikanlı, 61 yıl önce 5 metrekarelik bir dükkanda plak ve züccaciye işi yapıyordu. Yıllarca bu işi yaptıktan sonra Tire’de, Beko, Bellona ve Honda Motosiklet Bayiliklerini açtık. 1985 yılından itibaren Delikanlı LTD. ŞTİ. Olarak yolumuza devam ederken Beko markası ile 50 yılımızı tamamladık. Yatırımlarımız kapsamında İzmir Optimum AVM’de bir mağaza açtık. Tüm bu yatırımları üçüncü nesil olarak babamın ismini taşıyan oğlum Ahmet Delikanlı sayesinde büyüttük. Oğlum Üniversite’ye giderken Optimum Mağazasını açtı ve Türkiye’de ilk 10’a girme başarısını yakaladık. Bu yatırımlarımıza ek olarak 6 yıl önce Tire’de Tire Park AVM’yi, bünyesindeki kurumsal markalarla birlikte Tirelilerin hizmetine açtık. Bununla birlikte 7 yıl önce Tire’nin girişinde Bahçesaray isimli bir Kır Düğün Salonu açarak Tire’de gelişen Kır Düğün Salonu sektörünün öncüsü olduk. Bugün geldiğimiz noktada komşu ilçemiz Bayındır’a yeni bir Beko Mağazası açıyoruz.

‘BAYINDIR’DA İŞ YAPAMAZSINIZ DEDİLER’

Bayındır Mağazamızı açmaya karar verdiğimizde, herkes; ‘Bayındır’da ticaret yok. İş yapamazsınız’ dedi. Ama biz Bayındır’ın potansiyeline ve Bayındır’ın çalışkan halkına güvendik. Sağ olsun onlar da burada bize sahip çıktılar. Bayındır’ın sürekli büyüyen ve gelişen ekonomisi var. Buraya yatırım yapan aldanmaz. Dolayısıyla Bayındır ticaretinin yakın zamanda daha da yükseleceğini düşünüyorum.

‘EN AZ 150 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLIYORUZ’

Değerli dostlarımız ve müşterilerimiz sayesinde bugün, doğrudan 50 kişiye istihdam, dolaylı olarak en az 150 kişiye iş imkanı sağlamaktadır. Disiplinli ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak günden güne büyümeyi sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Bayındır Mağazamızın hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum”

UFUK SESLİ: “DELİKANLI AİLESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de açılış programında bir konuşma yaptı. Bayındır’a yaptıkları yatırımdan dolayı Delikanlı Ailesi’ne teşekkür eden Ufuk Sesli, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Bayındır bilindiği üzere çiçeğin kentidir. Burada sadece çiçekçilik değil, kiraz, üzüm ve ceviz gibi önemli gelir kaynaklarımız da vardır. Bayındır tamamen bir tarım şehri, sessizliği ve sakinliğiyle de önemli bir kenttir. O yüzden bu tür girişimler bizler için çok önemli. Bir çok kişi Bayındır’dan göç ederken böylesine önemli ve büyük bir markanın Bayındır’a yatırım yapması bizler için bir övünç kaynağıdır. Delikanlı Ailesi’nin yapmış olduğu bu yatırım ile Bayındır’ın gençleri burada bir istihdam kazanacak.

Sadece Delikanlı değil, Delikanlı gibi büyük şirketlerin kentimize gelmesini bekliyoruz. Bayındır’daki kaliteyi artırmak istiyoruz. Biz Bayındır Belediyesi olarak dışarıdan gelen yatırımcılara her türlü imkanı sağlıyoruz. Bayındır’ın gelişimine katkı sağlayacak her tür organizasyonu destekliyoruz. Bu kapsamda ilçemize önemli bir yatırım yapan Delikanlı Alilesi’ne teşekkür ediyor, yeni mağazamızın Bayındır’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

PRTOKOKOL ÜYELERİ PASTA KESTİ

Konuşmaların ardından mağazanın açılış kurdelesi Delikanlı Ailesi ve protokol üyeleriyle birlikte kesildi. Açılışın ardından mağazayı gezen misafirleri içeride başka bir sürpriz bekliyordu. Üzerinde Beko’nun logosu bulunan pasta, alkışlar eşliğinde kesilerek davetlilere ikram edildi. Açılış programı pasta kesiminden sonra sona erdi.

Editör: Haber Merkezi