Ercan ÇELİK – ÖZEL

Hava sıcaklıkları düştü ve gündem yine kömür fiyatları oldu. Artan döviz kuruna paralel kömür fiyatlarında da artışlar yaşanırken, Tireli vatandaşlar, bayilerde Tire Linyit kömürü bulunmamasından şikayetçi. Geçtiğimiz gün sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili Tire Linyit A.Ş. HaberTire’ye açıklama yaptı.

“FİYAT DENGEMİZİ KORUMAYA ÇALIŞTIK”

Tire Linyit A.Ş.’nin HaberTire’ye yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “71 yıldır Tire’de faaliyet gösteriyor ve her zaman Tire müşterilerimizi ön planda tutmaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda, piyasadaki kömür fiyatlarıyla Şirketimizin kömür fiyatı arasında çok az fiyat farkı varken, bu yıl birçok kömür fiyatı bizim fiyatımızı neredeyse ikiye katlamış oldu ancak biz yine Tire için fiyat dengemizi korumaya çalıştık. Bu nedenle sosyal medyada yapılan yorumlar bizleri ziyadesiyle üzdü ve bir açıklama yaparak Tire için hassasiyetimizi Sizlerle paylaşmak istedik.

“BU YIL TALEP ARTTI”

Tire’deki bayilerimize geçmiş yıllarda gönderdiğimiz kömür miktarı kadar kömür satışı bu yıl da planlanmış olup gönderilmektedir. Ancak, piyasadaki diğer kömür fiyatlarındaki artışlar ve arz eksikliğinden dolayı, fiyatı daha uygun olan bizim kömürümüze bu yıl talep çok arttığından, artan talebi karşılamakta zorlandığımız doğrudur. Bazı yorumlarda yer alan “fırsatçılık-karaborsa-stoklama” gibi yorumları kesinlikle kabul etmemekteyiz. Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu bizi bugünlere getiren müşterilerimiz bilir. Bu tür yorumlar yapıldığını görmek Bizler için gerçekten çok üzücü oldu.

Şirketimiz Siz Tireli müşterilerimize olduğu gibi diğer kömür ihtiyacı olan farklı müşterilerimize de kömür tedariki yapmaktadır. Satış programımızda her sene gerçekleştirdiğimiz Tire satışları için gerekli miktarda kömür Tire’ye sevk edilmektedir.

“PLANSIZ FAZLA ÜRETİM İŞ KAZASI RİSKİNİ ARTIRIR”

Yeraltı maden ocağı olduğumuz için üretimi istediğimiz kadar arttırma veya azaltma şansımız yoktur. Üretebildiğimiz kadar Satış yapıyoruz ki bu durum Yeraltı maden ocakları için en önemli prensiplerden birisidir! Daha fazla satış yapabilmek için Yeraltından plansız daha çok üretime geçmek İş Kazası risklerini artıracak olduğundan, çalışma arkadaşlarımızı bu riskin altına sokamayız.  Kim ne yorum yaparsa yapsın biz böyle bir riski hiçbir zaman göze almadık ve almayacağız.

Bu nedenle üretim programımıza göre hareket etmeye ve Tire bayilerimiz aracılığıyla Sizlere kömür tedarikinde bulunmaya devam edeceğiz.

Tüm Tireli hemşeri ve müşterilerimizin bilgisine sunarız. Saygılarımızla,

Tire Linyit A.Ş.”

Editör: Haber Merkezi