Tireli kadın girişimci Dilek Köylü, Tire’de imza attığı birçok başarılı işin ardından şimdi de kendi markasıyla Türkiye çapında bir franchising ağının temelini attı.

Ercan ÇELİK / HaberTire

Özellikle kadın girişimcilerin önünü açmak adına geliştirilen franchising projesi, Türkçe’de “Uğur Böcekleri” anlamına gelen “Lady Beetles” markasıyla yola çıktı. İlk mağazasını geçtiğimiz günlerde Gaziemir Optimum AVM’de açan Lady Beetles, İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’de mağazalarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye çapında franchising usülüyle yayılmaya devam eden Lady Beetles markası altında kişisel bakım ürünleri, makyaj ürünleri, yardımcı aksesuarlar ve cilt bakım ürünleri gibi kozmetik adına birçok ürün bulunuyor.
Avrupa Yatırım Fonu tarafından destek gören projede, girişimciler için gerekli kredinin kullandırılması konusunda da, girişimci adına çalışılarak, hızlı ve etkili sonuç alınıyor.

“ÖNCELİK BAYAN GİRİŞİMCİLERDE”
Türkiye’nin en iddialı kafeterya markalarından biri olan “Kahve Diyarı”nı Tire ile buluşturan başarılı iş kadını Dilek Köylü, bu günlerde ülke çapında hızla yayılmakta olan Lady Beetles ismiyle yarattığı markasının franchese işlemleri için il il gezerek temaslarda bulunuyor. Yeni girişimiyle ilgili olarak HaberTire’ye konuşan Köylü, “Projemizin en çarpıcı özelliği, öncelikle bayan girişimcilere yönelik hazırlanmış olmasıdır. Bayanları tüketici toplum olmaktan çıkarıp, aile bütçesine ek gelir sağlamaları, yeni istihdamlar yaratılması, kendi işlerini kurma imkanı sağlaması, bunun yanı sıra vergilendirilmiş gelir kaynakları sağlayarak topluma da destek olması düşünülmüştür.” Şeklinde konuştu.

NEDEN LADY BEETLES?
Kozmetik ürün gamı  oldukça geniş olan Lady Beetles, sağlık açısından bakanlık izni alınmış ürünleri içermekte olup, ürün çeşidi, aile fertlerinin her birine hitap edecek şekilde. Üretimden direk olarak son kullanıcıya sunulan ürünler, alternatiflerine göre daha uygun satış rakamlarına sahip. Buna bağlı olarak satış sürümünün de artış göstereceğini dile getiren Dilek Köylü, “Dolayısıyla tüm bunlar, işletmeciye karlılık olarak geri dönecektir.” Dedi.
Ayrıca Lady Beetles markalı ürünler, kozmetik ürünlerinden sıklıkla kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu bilinen alkol ve paraben içermiyor.

KURUMSAL VE SAĞLAM BİR MARKA
Ürün, reklam ve bilişim sistemlerinin merkez tarafından sağlanacağını da sözlerine ekleyen Köylü, “Bayilik alıp kendi işini kurmak isteyen bayan girişimcilerimiz, ürün tedariği ve çeşitliliği için ekstra zaman harcamayacaklardır. Devletimizin finansman açısından yeni iş kuran kadın girişimcilere sağlamış olduğu birçok  imkanın, kendilerine bu proje çatısı altından kullandırılması için gerekli araştırma ve çalışmalar, tarafımızca yapılacaktır. Ayrıca tüm ürün eğitim ve satış destek eğitimleri de verilecektir.” Şeklinde konuştu.

Lady Beetles markası ve franchising koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi www.ladybeetles.com.tr adresinde.

Editör: Haber Merkezi