Tire Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD), Tireli iş adamları ile Çin’li iş adamlarını İstanbul’da buluşturdu.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tireli iş adamları ile Çin’li iş adamları geçtiğimiz gün İstanbul’da bir araya geldi. Tireli iş adamları için ürünlerini Çin pazarına sokma fırsatı olan bu büyük buluşmada, güzel ikili ilişkiler kuruldu. 12 Eylül Perşembe günü TUSKON (Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu) ve buraya bağlı olan TSİAD (Tire Sanayici ve İş Adamları Derneği) üyeleri İstanbul WOW otelde düzenlenen ‘Türkiye – Çin Ticaret ve Yatırımı Forumu’na 8 iş adamı ile katıldı.


EKONOMİ BAKANI ÇAĞLAYAN DA TOPLANTIYA KATILDI
TUSKON’un düzenlediği bu önemli programa; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Nur Meral, Çin’li Bakanlar ve yaklaşık 150 kadar Çin’li iş adamı katıldı. Toplantı ve konuşmalar sonrasında karşılıklı olarak Türk ve Çin’li iş adamları geniş bir salonda sektörlerine ve ilgi alanlarına göre karşı taraftan iş adamları ile iletişime geçti, karşılıklı ilişkiler oluşturuldu ve ticari köprüler kuruldu.


TİRE’DEN BİRÇOK İSİM ÇİN’LİLERLE GÖRÜŞTÜ
Tire’den bu önemli programa katılan Tireli iş adamları arasında; TSİAD (Tire Sanayici İş Adamları Derneği) üyeleri Arif Cön (Cön Keçecilik), Abdülkadir Karasu ( Hacıoğlu Şiş Köfte),  Gamze Yuvgun (TAMTAD Konserve Fabrikası), Tuba Coşkun ( Coşkun Gıda ve Turşuculuk), Asil Sönmezoğlu (CETA Yat Üreticisi), Ali Kabaoğlu (Tire Kamyoncular Kooperatifi Başkanı), Ömer Seçkin (Seçkin Römork), Halil Avcu (Avcu Egzoz) ve TSİAD Genel Sekreteri Ender Uşgun yer aldı.



BU ORGANİZASYONLARA KATILMAK İSTEYENLER TSİAD’A BAŞVURABİLİR
Oldukça başarılı geçen görüşmeler sonrasında Çin’li iş adamları ile ticari anlamda belli bir mesafe alındığı öğrenildi. Alınan ortak kararla, kısa süre sonra Çin’li iş adamların Tire’ye gelmesi ve ticari köprünün burada gerçekleşecek görüşmelerle daha da kalıcı getirileceği belirtildi. Dernek üyesi Tireli iş adamları “Dünyanın kapılarını Tire’ye ve Türkiye’ye açmaya devam edeceklerini, bu organizasyonlara katılmak isteyen Tireli iş adamlarının katılım ve ayrıntılı bilgi için TSİAD merkezine (Yeni Mahalle Akyol Caddesi/ TLF: 512 42 22) müracaatta bulunması gerektiğini” belirtti.
 
Editör: Haber Merkezi