TANRISEVEN “TÜM TEŞVİKLER SİZLER İÇİN SEFERBER EDİLDİ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, istihdam paketi ve prim desteğinin büyük bir imkan olduğunu belirtti. Tanrıseven şunları kaydetti:

“Bu toplantımızın Tire’mize hayırlı olmasını diliyorum. Bir süre önce hükümetimiz istihdam paketi açıkladı. Tire, İzmir ekonomisinde önemli bir kenttir. Özellikle Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün hızla gelişiyor ve aynı şekilde ilçemizde önemli bir esnaf varlığını görüyoruz. Sene başında Esnaf Odaları ve Ticaret Odası ile yaptığımız toplantıda Hükümetin, piyasayı canlandırmak için bir takım adımlar atacağını dile getirmiştim. Nitekim bu adımlar atılmaya başlandı. Bir yandan KOBİ destekleri gelirken, diğer yandan SGK öte yandan İŞKUR ile ilgili destekler ve teşvikler sağlandı.”

 

“SİZ İSTİHDAM SAĞLAYACAKSINIZ, DEVLET ÖDEMELERİ YAPACAK”

Esasında baktığımızda bu adımlar istihdamın artırılması ekonominin harekete geçirilmesi, çarkların döndürülmesi açısından son derece olumlu adımlar. Sizler istihdam sağlayacaksınız ama primlerinizi ve bir takım ödemelerinizi devlet yapacak. Bu imkânın mutlaka değerlendirilmesi lazım. Özellikle teşvikler, yılsonuna kadar oldukça geniş bir bantta tutulmuş. Bu çerçevede Tire’deki girişimcilerimizin, iş adamlarımızın, esnafımızın da bu fırsatlardan yararlanmasını temenni ediyor ve bu toplantının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

İZMİR İÇİN HEDEF 100 BİN KİŞİYE İŞ

 İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Gülcemal da şunları söyledi:

“Bakanlığımız tarafından bazı uygulamalar üretiliyor ve hayata geçiriliyor. Bu uygulamaların yerelde anlatılması, uygulayıcı olarak da siz değerli katılımcıların benimsemesi lazım. İzmir geneline bakıldığında toplamda 11 teşvik paketi var. 3 tane paket de devreye girmek üzere. Bunlarla birlikte toplam 14 teşvik paketi kullanmanız için sizlere sunulmuş olacak. İzmir de 120 bin aktif iş yeri var. Bu iş yerlerinden 100 bin tanesi istihdam teşviklerini kullanıyor. Biz her ay İzmirli işverenlere 150 milyon TL destek sağlıyoruz. Bu da yılda 1 milyar 800 milyon TL yapar. İzmirli işverenlere işgücü katkısı olarak bu para sizlerin cebinde kalıyor. Bu gün için bir işçinin prim maliyeti %34 civarındadır. Sosyal yükümlülüklerini yerine getiren tüm işverenlere %5’lik bir indirimde gelmiştir. 9 Şubat’ta yeni bir istihdam teşvikini hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu bir hedef var: Yılsonuna kadar artı 2 milyon ilave istihdam. Bildiğiniz gibi işsizlik rakamları %9-10’lardan bugünkü %12’lere yükselmiş durumda. Bu rakam İzmir ili için %15 idi ama bu gün açıklana işsizlik verilerine göre %14 e çekmiş durumdayız. 1 puanı küçümsemeyin kayıt dışı istihdamdaki işsizlikte 1 puan yıllık bazda 2 milyar TL geri dönüşüme karşılık geliyor.”

“ARTI İSİTHDAM PRİMİ DEVLETTEN”

“Artı istihdam teşviki ödenmesi gereken primin tamamını İŞKUR karşılıyor. Yani her bir sigortalı için 773 lira destek hazır. Bundan tüm işverenler yararlanma şansına sahiptir. İzmir için Sene başından şu ana kadar 20 bin yeni istihdam sağlandı, yılsonuna kadar hedefimiz 100 bin olmalıdır.”

İşbaşı eğitim konusunda detaylı bilgi veren SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal tüm katılımcılara ve verdiği destekten dolayı Kaymakam Tanrıseven’e teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İŞKUR temsilcisi Anıl Tamburacı ise İŞKUR tarafından yapılan destekler hakkında detaylı bilgiler verdi. Tamburacı, istihdam paketinden esnaftan, işadamlarına, vakıflardan sivil toplum kuruluşlarına geniş bir yelpazedeki kişi ve kurumların faydalanabileceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi