İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl eylül ayında başlattığı ‘Süt Kuzusu Projesi’nde birinci yaş kutlaması cumartesi günü yapılacak.



106 bin ailenin kapısını çalarak haftada 2 litre süt bırakan Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl tam 7.4 milyon litre süt dağıttı.
Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye'de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tireli süt üreticilerinden temin ettiği sütlerle geçen yıl Eylül ayında başladığı “Süt Kuzusu Projesi”nde birinci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda önümüzdeki Cumartesi günü (5 Ekim 2013) saat 12.00'de Kültürpark Atlas Pavyon'unda düzenlenecek renkli etkinlikte birinci yaş pastası kesilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilecek kutlamada, kentteki süt kuzuları da bir araya gelecek. Animatör grupların palyaço, yüz boyama, Mickey Mouse, cambaz etkinlikleri ve yarışmalar ile keyifli bir gün geçirecek miniklere ödüller ve hediyeler de dağıtılacak.




OKUL SÜTÜYDÜ, SÜT KUZUSU OLDU
2005 Yılında ilköğretim okullarındaki öğrencilere süt dağıtımı ile başlayan proje ile hem yerli üreticiye destek sağlanıyor hem de gelişme çağındaki çocuklar düzenli süt içiyor. Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirilen Süt Kuzu Projesi çerçevesinde haftada 2 litre süt dağıtılması, en çok bu çocukların aileleri ile süt üreticilerini mutlu ediyor. 52 farklı ekiple 350 mahallede kapı kapı dolaşılarak dağıtılan sağlıklı sütler, Tire ilçesi ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin üreticinin ineklerinden sağılıyor.




7.4 MİLYON LİTRE SÜT DAĞITILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez süt dağıtmaya başladığı “Okul sütü” projesi, Tire ve civarındaki süt üreticilerine önemli katkı sağladı. 2008 yılında büyük bir kriz yaşayan üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Okul Sütü Projesi”ni Tire Süt Kooperatifi ile uygulamaya başlamasıyla rahatladı. Tire Süt Kooperatifi ile uygulanan bu proje, sadece kooperatif üyelerine değil bütün bölge üreticisine yarar sağladı ve düşmekte olan süt fiyatlarını dengeledi. 
Bu proje, 2012 yılının Eylül ayında şekil değiştirerek “Süt Kuzusu”na döndü. Milli Eğitim'in ilköğretim okullarına süt dağıtma kararı üzerine projesini “0-5 yaş arasındaki çocukların evlerine kadar süt götürme” şekline dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 binle başladığı bu dağıtım ağını her geçen gün genişleterek 106 bin 460 çocuğa ulaştı. Bir yılda toplam dağıtılan süt miktarı ise 7 milyon 400 bin litreye ulaştı.

Editör: Haber Merkezi