Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde örnek kırsal kalkınma modeli olarak gösterilen Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden kooperatif ve üretici birliği başkanları, Tire’ye geldiler.


Ercan ÇELİK / HaberTire



Sadece ortakların değil ülkenin tarım ve hayvancılık sektörüne katkı koymak adına ürettiği birçok başarılı projeye imza atan Tire Süt Kooperatifi’ne Türkiye’nin birçok yerinden sektör temsilcilerinin ziyaretleri devam ediyor. 




Niğde, Aksaray ve Nevşehir’den kooperatif ve üretici birliği başkanlarının da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, Tire’ye gelerek, Tire Süt Kooperatifi’nin projelerini, işleyişini ve tesislerini yerinde gördüler. Kooperatifin süt işleme tesisi, silaj paketleme tesisi, et işleme tesisi ve nokta alım merkezlerini ziyaret eden grup, çeşitli incelemelerde bulundular. 




Tire Süt Kooperatifi İdari Binası’nda toplantı salonunda Başkan Mahmut Eskiyörük ile bir toplantı yapan grup, Eskiyörük’ün, Küçük Menderes tarım ve hayvancılığıyla ilgili yaptığı sunumu ilgiyle takip etti. “Yol haritamız tekelleşme değil kooperatifleşme olmalıdır.” diyen başkan Eskiyörük, ziyaretçilere kooperatifin projelerini anlattı.

Editör: Haber Merkezi