Türkiye'de oluklu mukavva ambalaj sektörünün önde gelen kuruluşlarından ve Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 186'ınci sırada yer alan Mondi Tire Kutsan'ın yeni CEO'su Hakan Tiftik oldu. 



Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan, işletme yüksek lisans derecesini (MBA) Koç Üniversitesi'nden alan Tiftik, 1994 yılında Kordsa Global'e katılırken, çeşitli sorumlulukların ardından Kordsa Global Başkan ve CEO'luk görevlerini üstlenmişti.


1 Ocak 2013- 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında geçici olarak CEO görevini yürüten Carsten Lange'ın ise Mondi Tire Kutsan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geri döneceği bildirildi. 


Mondi Grubunun Oluklu Mukavva Ambalaj iş kolunda faaliyet gösteren Mondi Tire Kutsan, Türkiye'de 5 adet kutu ve 1 adet kâğıt fabrikasına sahip bulunuyor. Şirketin bünyesinde bin 100 kişi çalışıyor. 30 ülkede faaliyet gösteren ve 2012 yılında 5,8 milyar Euro gelir elde eden Mondi ise uluslararası bir kâğıt ve ambalaj grubu olarak biliniyor. Ağırlıkla Orta Avrupa, Rusya ve Güney Afrika'da faaliyet gösteren Mondi 2012 sonu itibarıyla 25 bin 700 kişiyi istihdam ediyor.

kaynak:haberx.com
Editör: Haber Merkezi