Konak İnşaat kurumsallaşma adına bir adım daha attı ve Tireli emlakçılarla imzaladığı protokol ile satış ofisleri oluşturdu.

Ercan ÇELİK

Tire’deki inşaat sektörünün en faal firmalarından biri olan ve Tire’de gerçekleştirdiği değişik projelerle adından kaliteli işlere attığı imzalar ile söz ettiren, ‘Farkı görün, farklı yaşayın’ sloganıyla Tire’de faaliyet gösteren Konak İnşaat’ın sahibi Okan Boyacı, Tire’de bir ilke daha imza attı.

İnşaat sektöründe kurumsallaşma adına gerçekleştirdiği proje ile Tire’de faaliyet gösteren Tireli emlak müşavirleri ile işbirliği yapan Okan Boyacı, yaptığı dairelerin pazarlamasını, alanında uzman emlak danışmanlarına imzalanan protokol ile devretti.

 

TİRE’DE YEPYENİ BİR OLUŞUM

Konuyla ilgili açıklama yaparak projenin amaçları hakkında bilgilendirmede bulunan Boyacı, “İnşaat sektöründe faal bir firma olarak, sektörde kurumsallaşmak adına bu oluşumu gerçekleştiriyoruz. Benim asıl işim, kaliteli ve sorunsuz üretim yapmak. Ürettiğim işlerin pazarlamasını, daha kurumsal çalışan, bu işte uzmanlaşan emlak müşavirlerine devrederek, Tireli bir müteahhit olarak tercihimi Tireli ve Tire’de faaliyet gösteren emlak müşavirlerinden yana kullandım. Kendi sınıfında tecrübesiyle bir yer edinmiş, duruşuyla kendisini kabul ettirmiş danışmanlar ile Tire’de ilk ve yepyeni bir oluşum için bu yola çıkıldı” dedi.

 

KONAK İNŞAAT TİRE’DE, TİRELİ EMLAK MÜŞAVİRLERİ İLE SATIŞ OFİSİ OLUŞTURDU

Konak İnşaat’ın sahibi olarak şu an yapımı devam eden 3 projedeki dairelerin satış pazarlama yetkisini 3 emlak müşavirine devrettiğini kaydeden Boyacı, “Devam eden projelerimin pazarlama yetkilerini imzaladığımız protokol ile Aka Emlak Müşavirliği Hüseyin Aka, Bahar Emlak Müşavirliği Gıyaseddin Ulukaya, Uğur Emlak Mert Tezel’e devrediyorum. Böylelikle Konak İnşaat’ın Tire’de 3 satış ofisini oluşturmuş bulunuyoruz. Müşterilerim, daire satın almak için geldiklerinde, 3 satış ofisimin bulunduğunu, onlardan biri ile irtibata geçmelerini söyleyeceğim. Satış ofislerindeki arkadaşlar da daireleri gezdirip, dairenin pazarlama işlemini tamamlayarak bana gelecekler. Satış işlemini ben gerçekleştireceğim. Öte yandan satış ofisleri ile birlikte yeni bir çığır açıyoruz. Tüm Türkiye’de tapu harçları, yüzde 50 alıcı yüzde 50’de satıcı tarafından karşılanır. Sadece Tire’de alıcı tamamını ödüyor. Biz bu anlayışı da değiştiriyoruz. Sattığım dairenin tapu harçlarının yarısını Konak İnşaat ödeyecek yarısını da alıcı ödeyecek. Ayrıca belediyeden alınan yapı kullanma izin belgeleri de tüm harçları Konak inşaat tarafından karşılanıp daire sahiplerine hediye olarak verilecek” şeklinde konuştu.

 

SATIŞ SONRASI SORUNLARA KISA SÜREDE ÇÖZÜM

Emlak hizmet sektörünün daire satın alımlarında basamak haline getirildiğini ve müşterilerin emlak danışmanları ile daireleri gezip daha sonra danışmanı aradan çıkartarak müteahhit ile bağlantıya geçtiklerini ve dolayısıyla danışmanın zamanının ve emeğinin çalındığına dikkat çeken Boyacı, “Tire’de emlak müşavirliği anlayışı ve müşterinin bakış açısı bu protokol sonrası değişecek. Bu protokol ile birlikte müşteri daireyi satın aldıktan sonra yaşadığı sıkıntıları satış ofislerine ileterek Konak İnşaat’a iletilmesini, düzenli ve hızlı bir şekilde çözülmesi sağlanacak. Ev satıldıktan sonra Tire’de çoğu kişi müteahhitlerle mahkemelik oluyor. Konak İnşaat müşterilerine satış sonrası sorunlar ile ilgili her zaman olduğu gibi garanti veriyor. Satış ofislerimize sorunları iletmeleri yeterli. Müteahhidin müşteriye vermiş olduğu ve belediyeden verilen projeye uygun imalatların eksiksiz tamamlanarak yapılması sorumluluğunu da bu satış ofislerinin takibine bıraktık. Satış Ofisleri imalatların tamamlanması konusunda müteahhide eksikleri yaptırmak konusunda yetkili” dedi.

 

 

 

YENİ PROJE, PALMİYE KONAKLARI

İmzalanan protokol kapsamında Konak İnşaat’ın Nergis Sokak 2 blok 16 daire, Fidan Sokak 16 daire, Hâkimiyet Caddesi 8 daire 2 dükkân şeklindeki yapımı devam eden projeleri Aka, Bahar ve Uğur Emlak Satış Ofislerinde satışa sunuldu.

 

Konak İnşaat, 2014 yılı başında başlayacak olan Palmiye Konakları projesinin çiziminin tamamlandığını Tirelilere yine ayrıcalıklı ve kaliteli daireler sunacağının da müjdesini veren Okan Boyacı, “Ben Tire’ye ve Tirelilere hep modern, kaliteli ve ayrıcalıklı daireler ürettim. Konak İnşaat’ın adını kalitesiyle duyurmaya devam edeceğim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. 

Editör: Haber Merkezi