Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz gün Tire Ticaret Odası’nı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci önderliğinde ziyaret eden yaklaşık 30 kişilik ekip, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ve Genel Sekreter Aydın Taşan tarafından karşılandı. Ziyaret esnasında Başkan Çapkınoğlu, Ardahanlı misafirlere Tire Ticaret Odası’nın faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ise odalarının faaliyetleri ile ilgili bilgileri aktardı. 
Ziyarette Ardahanlılar, Tire Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerine peynir hediye ederken, Tire Ticaret Odası da Tire’nin meşhur zeytinyağını Ardahanlı misafirlerine takdim etti. 

“GÜCÜMÜZ GÜCÜNÜZ, GÜCÜNÜZ GÜCÜMÜZ”
Hüseyin Çapkınoğlu ve Çetin Demirci arasında imzalanan protokol sonrası hatıra fotoğrafı çekildi. Protokol ile ilgili olarak konuşan Çapkınoğlu, “Kardeş oda protokolünün amacı, Tire Ticaret Odası ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler ve projelr hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmek ve böylece ‘Gücümüz gücünüz, gücünüz gücümüz’ felsefesiyle diğer odalara rol model olmaktır. Bu sayede doğudan batıya bir işbirliği köprüsü kurarak bölgelerimiz adına koordinasyon ve işbirliği anlamında her iki odaya fayda sağlamasını hedefliyoruz.” Dedi.

İŞİRLİĞİ GÜÇLENECEK
İmzalanan “Kardeş Oda” protokolüne göre, her iki oda da ulusal ya da uluslararası heyet ziyaretlerinde ve yurtdışı iş gezisi düzenlendiğinde üyelerin bilgilendirilmesini ve katılmasını sağlayacak. Odalar faaliyet bültenlerinde yazı, fotoğraf ve benzeri haberlere yer verilecek ve web sitelerinde birbirlerine bağlantı gönderilecek. Her iki oda, eğitim, iş geliştirme ve diğer oda işleriyle ilgili konularda birbirlerine teknik destek ve bilgilendirme sağlayacak. Gerektiğinde birimler arasında personeller, diğer odaya çalışma ziyaretinde bulunacak. İlişkilerin verimli ve sürekli olmasını sağlamak için yılda en az 1 defa gerek yönetim kurulu gerek meclis kurulu olarak bir araya gelecek ve ortak toplantılar düzenleyecekler. Her iki bölgede de tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımına yönelik ortak etkinlikler ya da seminerler düzenlenecek.  Yeni projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunulacak ve uygun projelerde diğer odanın ortak olması sağlanarak, ortak projelere imza atılacak. Uluslararası odalarla bağlantılar kurulmasında, uluslararası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütülecek.
 

Editör: Haber Merkezi