Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü\nün başlattığı “İzmir İlinde Çiğ Süt Verimi ve Kalitesinin Artırılması" projesi kapsamında, Tire’de de çalışmalar başlatıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli önceki gün Başköy’de hayvan besicileri ile buluşarak bilgilendirmede bulundu.



Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi


Tire İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü besi hayvancılığı bölümü personeli saha çalışması başlattı. Kurumun bağlı olduğu İzmir İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘çiğ süt verimi ve kalitesini arttırmak’ yönündeki proje kapsamında Tire’de de çalışmalara start veren konunun uzmanları, önceki gün mesai saati bitiminde ilçeye bağlı Başköy’e giderek oradaki hayvan besicisi köylü vatandaşlarla bir araya geldi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Tire İlçe Müdürü İbrahim Soylu, 16 TARGEL personeli ve projeden sorumlu olan ilçe koordinatörü Veteriner Hekim Esra Özbek’in de yer aldığı Başköy ziyaretinde, uzmanlar köylü vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Birlikte hayvan damına giden uzmanlar, yerinde bilgi vererek saha çalışması gerçekleştirdiler. Süt sığırcılığı ile uğraşan köylülere hayvanların bakımı, beslenmesi ile hijyenik şartlarda süt sağımı ve saklanması gibi konular hakkında eğitim verildi.


İzmir İli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan ve pilot bölge olarak Küçük Menderes Havzası seçilen proje kapsamında çalışmaları başlattıklarını ifade eden Tire Müdürü İbrahim Soylu, "Çiğ süt verimi ve kalitesinin arttırılması için hayvanların genel bakımının dikkat edilmesi, hayvanların beslenmesine, çiğ süt hakkında hayvanı sağarken ne tür hususlara dikkat edileceği, hijyenin sağlanması ve hayvan hastalıkları için köylerimizi dolaşıp bilgiler vereceğiz. İlk olarak Başköy’den başlayarak bu projeye start vermiş durumdayız. Beş baş ve üzeri sağman inek olan işletmelerde gezilecek.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi