Türkiye’den Türkmenistan’a damızlık gebe düve ihracatı ile ilgili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Tire’de bulunan çiftliğinde düzenlenen törene katılan Tarım Bakanı Mehdi Eker, törenin ardından Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etmek üzere  Turgutlu Köyü’nde Tire Merkeze geçti.

Ercan ÇELİK



Birliğin hayvan üretim çiftliğindeki tören programının bitiminden sonra özel olarak konvoyuyla birlikte, Tire Süt Kooperatifi idari binasına giden ve orada kısa süre duran Bakan Eker, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Eskiyörük, Bakan Eker ve beraberindekilere Süt Kooperatifi’nin genel durumu ve çalışmaları ile ilgili olarak slayt gösterim eşliğinde bilgi verdi. Eskiyörük ayrıca en önemli projelerinden biri olan “Bizim Çiftlik” projesi hakkında bilgi vererek uygulanması noktasında destek istedi. Başkan Eskiyörük, ‘Okul Sütü’ projesinin de önemli bir proje olduğunu, üreticiler olarak devam ettirilmesini istediklerini belirterek, Tire Süt Koop. olarak, Okul Sütü projesinde tedarikçi firmalar arasına alınmaları talebini ifade etti.


“KOOPERATİFÇİLİK KÜLTÜRDÜR”
Mahmut Eskiyörük’ün, Türkiye’de kooperatifçiliğin yeterince gelişmediğini ve kooperatifçiliğin daha çok desteklenmesi gerektiğini söylemesi üzerine konuşan Bakan Eker, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kooperatifçiliğe bu kadar önem verildiğini belirterek, “Kooperatifçilik bir kültürdür. Bizim kültürümüzde maalesef bu şekilde bir ortak çalışabilme yönü gelişmemiş. Türkiye’de kooperatifçiliğin diğer ülkelere daha geride olmasının asıl sebebi, kooperatiflerin ve kooperatifçiliğin desteklenmemesi değil, diğer ülkeler gibi kooperatif kültürüne sahip olmamamızdır. Bugün Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’de örnek bir kooperatif halindedir. İşte bu bölgenin insanı ortak çalışabilme kültürüne kavuşmuş ve kooperatifçiliği benimsemiş. ” Dedi.

Editör: Haber Merkezi