Alman güneş enerjisi paneli üretim firmasının Tire’de bulunan Türkiye Merkezinin Genel Müdürü Ahmet Dikkaya, geçtiğimiz günlerde Münih’te yapıl ‘İntersolar’ fuarında tanıttığı, German PV Asteus tarafından üretilen ve dünyada bir ilk olan ‘esnek güneş panelleri’ ile bu sektörde Avrupa’nın en önemli tematik dergisi olan ‘Photon Profi Solar’ dergisinin kapağında yer aldı. Tire’ye oldukça mutlu ve gururlu döndüğünü ifade eden Dikkaya, dört mevsimi güneşli ülkemizde bu sınırsız enerji kaynağını mutlaka en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.




Enerji ihtiyacı her geçen gün artan dünyamızda fosil yakıt (petrol, kömür, doğal gaz v.s.) enerji kaynaklarının sınırlı olması ve yakın bir gelecekte biteceği tespiti, tüm dünya devletlerini alternatif enerji kaynağı bulmaya yöneltmekte. Bu alanda son 20-25 yılda önemli projeler ve tasarılar hayat bulmaya başladı ve bulma aşamasına geldi. Nükleer enerji, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alternatif enerji alanları içerisinde. Nükleer enerjinin insan ve çevre için büyük riskler içermesi, son Japonya örneğinde olduğu gibi, rüzgar enerjisinin her ülke veya bölge için her mevsim geçerli olamaması gibi sorunlarına karşın güneş enerjisinin özellikle Türkiye gibi hemen hemen her bölgesinde yılın önemli bölümünde kullanılabilir olması, güneş enerjisi alanında teknolojilerin gelişmesine sebep oldu. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu konuda bayağı bir yol kat etmiş durumda. Ülkemizde de son 10-15 yılda bu konunun önemi anlaşılmaya başlandı. Enerji Bakanlığı’nın son yıllarda bu alanda yaptırdığı araştırma ve proje oluşturma çalışmaları bu hususu ciddiye aldığımızın kanıtı.



GERMAN PV TÜRKİYE’DEKİ MERKEZİ OLARAK TİRE’Yİ SEÇTİ
Yıllın birçok gününün yağışlı ve kapalı olduğu Avrupa ülkelerinde bile evlerin ve işyerlerinin hatta fabrikaların özel yapıl güneş panellerinin kullanarak tükettikleri elektrik enerjisinin tamamını veya o kadar olmazsa bile bir bölümünü üretmesi ve büyük tasarruf sağlaması kişisel ekonomilerine ve dolayısıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sunmakta.


Bu alanda ilerili araştırmalarda bulunan ve teknik atak yapmış olan ülkelerden biri olan Almanya’da faaliyetlerine başlayan ve şuanda Avrupa’nın lider kuruluşlarından biri olan German PV Asteus, iki yıl önce güneşli iklimi ile bilinen ülkemizin en güneşli bölgeleri olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde yatırım yapma temsilcilik hatta fabrika kurma kararı alarak ülkemize yönelmişti. 



YENİ ÜRÜNÜN TANITIMINI TÜRK MÜDÜR YAPTI 
Bir Türk olarak, bu büyük firmanın önemli isimlerinden biri olan Ahmet Dikkaya’ya Türkiye’de German PV Asteus’un merkezini oluşturması ve oraya genel müdür olması kararı alındı. Dikkaya, araştırmaları sonrasında güneşin yıl boyu bütün bereketiyle kendini gösterdiği Tire’yi genel merkez olarak saptadı. German PV’nin genel çalışmalarını yürütmek ve daha ileri yatırım uğraşı için burada ofis açmak kararı alarak çalışmaları Tire’de ve Türkiye’de başlatmıştı.


Bu alana kendini adayan ve Dünyanın enerji ihtiyacının sağlamak adına tek kurtuluş olarak; sonsuz ve sınırsız olan ve aynı zamanda temiz enerji kaynağı olan güneşi gören  Dikkaya, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Münih kentinde yapılan “İntersolar Münih Fuarı” na katıldı. 



DÜNYADA BİR İLK, ‘ESNEK GÜNEŞ PANELLERİ’
Dikkaya burada firması tarafından üretilen ve Dünya’da bir ilk olan “esnek güneş panelleri”ni bizzat kendisi tanıttı. Dünyanın dört bir yanından gelen enerji sektörü temsilcileri ve çeşitli devletlerin temsilcilerine yeni ürünlerini tanıtan German PV  Asteus’un Türkiye Genel Müdürü Ahmet Dikkaya , bu konuda büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını ve bu duygularla Tire’ye döndüğünü ifade etti.



Fuarda tanıtılan 300 wp gücünde elektrik üreten ve sadece 9 kg ağırlığındaki bu modüller, çok büyük ilgi gördü. Avrupa’nın önde gelen Photon Profi  Solar dergisi muhabirlerince  merkezi  İzmir, Tire’de bulunan Asteus  Ltd. Şti. Genel Müdürünün taktimi sırasında görüntülenip  derginin baş sayfasında  yayınlanarak kapak yapıldı. 



“YENİ İCATLARIMIZLA HER ZAMAN HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Dikkaya yaşadığı mutluluğu şu ifadelerle dile getirdi: “German Pv olarak hedefimiz güneş panellerinde yaptığımız büyük icatlarla çevre ve insan sağlığına duyarlı üretim sistemlerimizle enerji sektöründe dünya çapında yerimizi almak. Yılların verdiği tecrübeyle, yeni icatlarımızla da her zaman hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi