Uzun süre, “Yaşam tarzımıza müdahale ediliyor !” şeklinde itiraz ve tartışmalara neden olan alkollü içkilerin gece saat 22:00 ile sabah saat 06:00 arasında bakkal, tekel bayi v.s. gibi satış noktalarından satışının yasaklayan 6487 sayılı yasa, bu geceden itibaren uygulanmaya başlanacak.



Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Özellikle başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere, ülkemizin çeşitli kentlerinde bazı vatandaşlarca, “Yaşam tarzımıza karışılıyor”, “Yaşam şeklimize müdahale”, “Alkol tüketmemiz engellenmek isteniyor” şeklinde algılanan ve sunulan gece belli bir saatten sonra alkollü içki satışının bakkal, tekel bayileri ve diğer satış noktalarından satışının yasaklanmasına yönelik yasa, bu gece itibari ile uygulanmaya başlıyor.


Tartışmalar arasında çıkarılan 6487 sayılı kanun gereğince, uygulama başlamadan önce belli bir geçiş dönemi ön görülmüştü. Saptanan bu süreç, bugün gece itibarı ile son buluyor. Yasa bu gece saat 22:00 itibarı ile uygulanmaya başlayacak. Gece saat 22:00 ile sabah saat 06:00 arasında alkollü içki satışı bakkal, tekel bayii, büfe ve diğer perakende satış noktalarından yapılamayacak. Ayrıca bu günden itibaren başlayacak olan yasada alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde satılmayacak. Alkollü içkiler ancak sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilecek tesis sınırları dışında da tüketilmek üzere içki satışı yapılmayacak.


“YASAĞIN BAŞLAMA SAATİNİN 24.00’E ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Alkol satışı yasağı saatinin 22:00’i olmasını eleştiren Tire Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Kantur, yasağın başlatıldığı saati erken bulduklarını ifade ederek bunun saat 24:00’e çekilmesi istediklerini belirtti, süpermarketlerin saat 22:00 gibi kapandığını o saatten sonra bakkal ve bayilerin biraz iş yapmak için gece saatlerinde kadar açık kaldığını ifade eden Kantur, “Süpermarketler saat 22:00’da kapanıyor diye satışları bitiyor diye birlikte bakkallar ve bayilerinde alkollü içki satışlarına son veriliyor. Bizde üyelerimizle birlikte bu satışların saat 24:00’a alınmasını istiyoruz. Bunun için üst kuruşlara bu konuda görüşlerimizi ileteceğiz. Zaten hayatta kalma mücadelesi içinde olan bakkallar, bu tür yasaklarla daha da zor duruma sokulmamalı.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi