Geçtiğimiz yıl Türkiye genelindeki, 20 Akredite Oda'dan biri olan Torbalı Ticaret Odası, bu yıl deneyimlerini çevre ilçelerdeki odalarla paylaşıyor.



Bu yıl akreditasyon çalışmalarına başlayan Tire Ticaret Odası, geçtiğimiz yıl Akredite Oda olmaya hak kazanan Torbalı Ticaret Odası ile 'Kıyaslama Toplantısı' yapmak için Torbalı’ya geldi. Torbalı Ticaret Odası’nın çalışmalarının yerinde incelendiği toplantıda ayrıca her iki odadaki verilen hizmetler karşılaştırılarak uyumluluk ve kıyaslama değerlendirmeleri yapıldı.

 
KIYASLAMA TOPLANTILARI BAŞLADI
Toplantıya  Torbalı Ticaret Odası Genel Sekreteri Bahadır Yılmazer’in yanı sıra Torbalı Ticaret Odası personeli, Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan ve tüm oda personeli ile her iki odanın da Kalite Danışmanlığını yürüten Birsen Baştan Tırıs katıldı. Toplantıda bulunan, Kalite Danışmanı Birsen Baştan Tırıs, “TOBB tarafından Oda ve Borsaların hizmet kalitesini ve kurumsal kapasitelerini artırmak için geliştirilen Akreditasyon Sistemi çalışmalarımız Torbalı Ticaret Odası için geçtiğimiz yıl olumlu sonuçlanmıştı. Aynı çalışmayı, Tire Ticaret Odası için ise bu sene başlatmış bulunuyoruz. Bu çerçevede Tire Ticaret Odası’nın kıyaslama toplantısını Torbalı Ticaret Odası ile gerçekleştirmekten son derece memnunuz. Tire Ticaret Odası kalite belgesini alarak, üyelerine daha iyi hizmet verme yolunda ilerleme ve akredite oda olma hazırlıklarına başlamıştır” dedi.
 
HİZMET KALİTESİ ARTIYOR
Torbalı Ticaret Odası Genel Sekreteri Bahadır Yılmazer, “Oda olarak Akredite oda unvanını geçtiğimiz sene aldık. Ancak hizmet kalitemizi artırmak için çalışmalarımız devam ediyor, bu kapsamda da Tire Ticaret Odası ile kıyaslama toplantımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hem günümüz standartlarını uygun olarak hizmet kalitesini devamlı artırma çalışmalarımız hem de akreditasyon sistemine dahil olma çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Selçuk Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan da söz alarak “Torbalı Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz, kıyaslama toplantımız için özellikle Torbalı Ticaret Odası'nı seçtik ve bu toplantı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza önemli ölçüde katkılar sağlamıştır. Bu sebeple herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
TTO ISO DENETİMİNDE TAM NOT
Kaliteli hizmet anlayışını ilk olarak ISO 9001 ile 2008 yılında belgelendiren Torbalı Ticaret Odası, belge yenileme denetimini bu yılda başarı ile geçti. Her yıl URS tarafından gerçekleştirilen ISO 9001:2008 dış denetimi bu yılda denetçi Emre Özay’ın gözetiminde, başarıyla tamamlandı. Tüm evrak ve dosyaların incelendiği denetim sonucunda denetçi Emre Özay, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve oda personeli ile kapanış toplantısını gerçekleştirdi. Özay: “2008 yılından bu güne kadar yapılan denetimleri başarıyla geçen Torbalı Ticaret Odası'na bu yılda tam not verildi. Hizmet safhasının her aşamasında kaliteye verilen önem ve sisteme sahip çıkılması nedeniyle Yönetim Kurulu’na ve oda personeline teşekkür ediyorum” dedi. Toplantının kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun: “Odamız hizmet kalitesini arttırmak ve üyelerine en iyi hizmeti sunmak hedefiyle  Kalite Yönetim Sistemlerine entegreli çalışmaktadır. Odamızın yaptığı kalite çalışmaları sonucunda 2012 yılında  TOBB Akredite Oda belgesini almamız bunun göstergesidir. Hem ISO hem de Akreditasyon kalite standartlarına uygun çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam edecektir” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi