Son dönemlerde özellikle Küçük Menderes Havzası’nda üreticiye yaptığı desteklerle ön plana çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak Tireli üreticileri konferansla bilgilendirdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konferansa Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Turgut, Tire Yerel Hizmetler Müdürü Mustafa Anıl Feroğlu, Tireli muhtarlar ve üreticiler katıldı. Toplantıda muhtarlar ve üreticiler küçükbaş hayvancılık ve arıcılığın desteklenmesinde büyükşehir tarafından aranılan şartlar konusunda bilgilendirildiler.


Düzenlenen konferansta konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Üreticiye her zaman destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisi sadece Tire’de değil tüm Küçük Menderes Havzası’nda üreticinin yanında oluyor. Bu uygulamalar bence diğer belediyelere de örnek olmalı. Bizler de Tire Belediyesi olarak üreticileri destekliyor, her zaman yanlarında oluyoruz. Tireli üreticilerimizi simsar tüccarların eline düşürmemek için Tire Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni kurduk. Tiremizin zeytinini, yağını pazarlıyoruz, tanıtımlar için fuarlara katılıyoruz. Biz kooperatifi kurana kadar Karadut para etmiyordu. Tüccarlar olmayacak fiyat teklif ediyorlardı. Haber gönderdik kilosu 10 liradan alacağız diye, şimdi fiyat 15,16lara ulaştı. Bunun yanı sıra Tiremizin meşhur Salı Pazarı’nın doğal halini korumak için çalışıyoruz. Çünkü burası sadece Tirelilerin geldiği değil, çevre il ve ilçelerden insanlar otobüslerle buralara geliyor. Çünkü Biz Dünyanın 2. Büyük pazarına sahibiz, birincisi Kırgızistan’da çöl pazarı. Pazarımızın değerine değer katmak için çarşı içinde restorasyon çalışmaları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi