Tire’de ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen Köpek Güzellik Yarışması’na ilgi büyük olunca, bu yıl da kurtuluş şenlikleri kapsamında 2. Köpek Güzellik Yarışması yapılacak. 




Ercan ÇELİK / HaberTire




Tire Belediyesi ve Tire Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği işbirliği ile düzenlenen köpek güzellik yarışmasının ikincisi, 5-6 Eylül 2013 tarihlerinde Tire Fuar Alanı’nda yapılacak. Farklı ırkların boy gösterip beğeni toplamaya çalışacağı yarışma için başvurular alınmaya devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyen köpek sahipleri 5 Eylül 2013 tarihine kadar Tire Belediyesi Hizmet Danışma Birimi’ne başvuru yapmaları yeterli olacak. Sonrasında yarışma kurulu arayarak, köpeğin hangi tarihte hangi kategoride yarışacağı, köpek sahibine bildirilecek. 



2 gün sürecek olan yarışma kapsamında, 5 Eylül 2013 Saat 20:30’da Kangal ve Kafkas cinsi çoban köpekleri yarışacak. Ertesi gün ise küçük ırklar podyumda boy gösterecek. Kategorisinde dereceye giren köpeklere madalya ve kupanın yanı sıra mama hediyesi de verilecek.




AMAÇ HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK
Yarışma organizasyonu ile ilgili olarak HaberTire’ye konuşan Tire HAYKORDER Başkanı Okan Oytun, “Amacımız, halkımıza, özellikler gençlerimize hayvan sevgisini aşılamak. Bu gibi etkinliklerle hayvanlara ilgiyi çekebilmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz yarışma büyük ilgi gördü ve bu ilgi bizleri mutlu etmekle kalmayıp, yeni çalışmalar ve yeni etkinlikler için heyecanlandırdı. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Köpek Güzellik Yarışması’na tüm hayvansever vatandaşlarımızı bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi