Ercan ÇELİK

Tire Dört Eylül İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan takımlar, Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından tertip edilen Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması’ndan 2 kupayla döndüler.

Yarışmaya Tire Dört Eylül İlkokulu “Minikler” kategorisinde katılırken, Tire Dört Eylül Ortaokulu “Yıldızlar” kategorisinde katıldı. Minikler kategorisinde yarışan Tire ekibi, İzmir şampiyonu olurken, yıldızlar kategorisindeki şampiyonluğu küçük bir farkla kaçıran Ortaokul ekibi, ikincilik kupasını aldı.

Yarışma sonrası kupalarla Tire’deki okullarına dönen ekipler, okul bahçesinde veliler ve öğretmenler tarafından coşkuyla karşılandılar. Okul bahçesinde de gösteri yapan öğrenciler, izleyenlerin beğenisini topladı.

Ekipleri, yarışmaya Tire Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Eğitmeni Halil Altın ve Gülcan Altın hazırladılar. Halil Altın yaptığı açıklamada, “Tire’den Tire Dört Eylül İlkokulu ve Tire Dört Eylül Ortaokulu olarak Minikler ve Yıldızlar’da geleneksel dalda zeybek ekiplerimizle yarıştık. İlkokullarla katıldığımız, minikler kategorisinde İzmir Şampiyonu, Yıldızlar kategorisindeyse İzmir ikincisi olduk. Yıldızlarda şampiyonluğu küçük bir puan farkıyla kaçırdık. Önümüzdeki yıllarda da her iki grubumuzla da bölge ve Türkiye şampiyonlukları için hazırlanacağız. Sağolsunlar idarecilerimiz ve velilerimiz bizi yalnız bırakmadılar.” Dedi.

Tire Dört Eylül İlkokulu Müdürü Kadir Çatakdere, okul bahçesinde yaptığı konuşmada, okula kupa getiren ekip başta olmak üzere, eğitmenlere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi