Ercan ÇELİK

Ozan Sertdemir’in yönetmenliğini yaptığı "Hayde Bre Pehlivan" adlı belgesel ve Mert Erez’in yönettiği "Iska" adlı belgesel, olimpiyat komitesinin desteğiyle bu yıl 6.'sı düzenlenen uluslararası spor filmleri festivalinde finale kalmaya hak kazandı. Beausoleil Côte d'Azur International FICTS Festival du Cinéma Sportif'” adlı festival, Fransa’nın Nice şehrinde Mayıs ayında gerçekleşecek.

"Iska" belgeseli, Beşiktaş'ın eski milli file bekçisi Fevzi Tuncay'ın 1999-2000 sezonunda Galatasaray derbisinde bir topu ıskalamasının ardından değişen kariyerini anlatıyor. Belgeselin içerisinde Mehmet Özdilek, Feyyaz Uçar, Ayhan Akman gibi birçok önemli isim bulunuyor. Tireli yönetmen Mert Erez’in ilk uzun metrajlı belgeseli olan film, Beausoleil Côte d'Azur International FICTS Festival du Cinéma Sportif'de finalist oldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Tire'de gösterimler yapacak.

"Hayde Bre Pehlivan" adlı belgesel ise genç bir güreşçinin, Edirne Kırkpınar’daki şampiyonluk mücadelesini konu alıyor. Ozan Sertdemir’in yönetmenliğini ve Batuhan Kurt’un yapımcılığını üstlendiği film, daha önce ulusal ve uluslararası birçok festivalde yarıştı ve SETEM 10. İpekyolu Film Festivalinden "En İyi Film" ödülüyle döndü. Beausoleil Côte d'Azur International FICTS Festival du Cinéma Sportif’de finalist olan "Hayde Bre Pehlivan" filminin festival süreci hala devam ediyor.

İkili, filmlerin yapım sürecinde birbirlerine destek olduklarını belirtirken, şimdi birbirlerine rakip olmaktan mutlu olduklarını söylediler. İki film de ayrı kategorilerde yarışacak olmasına rağmen, hangi film ödül alırsa alsın kazananın kendileri olacağını vurguladılar. Lise yıllarında hayallerini kurdukları işleri yapabilmek ve başarılarıyla Tire’yi temsil etmekten gurur duyduklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi