Ercan ÇELİK

Yapımcılığını Batuhan Kurt’un yaptığı “Hayde Bre Pehlivan” adlı belgeselin yönetmenliğini Ozan Sertdemir yaptı. Edirne ve Antalya’da aylar süren çekimlerin ardından yayınlandıktan sonra büyük beğeni toplayan film, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nde “En iyi film” ödülünü aldı.

GENÇ GÜREŞÇİ GÖRKEM’İN HİKAYESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen “Hayde Bre Pehlivan” isimli belgesel filmde, Kırkpınar Güreşlerine hazırlanan Görkem isimli genç güreşçinin hikâyesi anlatılıyor.

Yapımcı Batuhan Kurt ile birlikte Kırkpınar Yağlı Güreşleri için belgesel hazırlama fikrinden yola çıktıklarını belirten Yönetmen Ozan Sertdemir, “Genç bir güreşçiyle tanıştık. Görkem. 16 yaşındaydı ve 1 sene önce derece almış, geçen sene de şampiyon olmuştu. Bu yıl da herkesin favorisiydi. Kırkpınar, Edirne’de olmasına rağmen, Edirne’den hiç başpehlivan çıkmamış. Genelde Antalya ve Samsun gibi yörelerden başpehlivanlar var. Görkem’in, geleceğin başpehlivanı olacağına herkes inanıyor. Bu yüzden biz Görkem’in hikayesine odaklanmak istedik. 16 yaşındaki bir gencin, büyük mücadelesi, hırsları, ailesinin ona yüklediği büyük sorumluluk gibi pek çok detayı barındıran sarmalın içinde bir belgesel yapmak istedik. Projemizi hazırladık ve Kültür Bakanlığı’ndan aldığımız destekle projeye başladık.” dedi.

ÇEKİMLER, EDİRNE VE ANTALYA’DA YAPILDI

Edirne ve Antalya’da aylar süren çekim sürecini anlatan başarılı yönetmen, “Belgeselin yapımcılığını Batuhan, yönetmenliğini ben üstlendim. Çok güzel bir ekip kurduk. Bu ekiple birlikte Edirne ve Antalya’da zor şartlarda çok başarılı çekimler gerçekleştirdik. Çekimlerde elde ettiğimiz görüntülerin pek çoğu, doğaçlama gelişen sahnelerdi. Bu kaotik ortamda harika görüntüler çıkaran Görüntü Yönetmenimiz Hüseyin Çamtepe’nin de emeği çok büyük.” Dedi.

“MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından verilen “En İyi Film” ödülünün son derece önemli olduğunu ifade eden Sertdemir, “SETEM gibi son derece önemli bir kurumdan böyle bir ödül almış olmak gurur verici olduğu gibi gelecekte de çok daha güzel işlere imza atacağımızın göstergesidir. Çok mutluyuz. Başta yapımcımız Batuhan Kurt olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. Sinemacıların mabedi diyebileceğimiz Atlas Sinemaları’nda filmimizin gösterilmesi bizi gururlandırdı.” dedi.

Tire’de lise yıllarından başlayarak hayata geçirdiği başarılı kısa filmleri, pek çok önemli festivalde yayınlanan ve ödüller alan Yönetmen Ozan Sertdemir, BKM’nin Star TV’de yayınlanan “Çok Güzel Hareketler Bunlar 2”  isimli programda skeç yazarı olarak yer alıyor. Daha önce çektiği “Teşekkürler Süpermen” ve “Filmin Adı Yok” gibi kısa filmler, bugün BluTv gibi platformlarda yayınlanıyor. Başarılı yönetmen şimdi de, Tire’nin tarihi armoni bandosu ile ilgili bir film projesine hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi