Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran himayesinde gerçekleşen 21. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, bu yıl dondurucu soğuğa rağmen coşku içinde geçti. Güreşlere Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, Emniyet Müdürü Faruk Kıran, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Siyasi Parti temsilcileri, STK’lar, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Muhtarlar ve binlerce güreşsever katıldı.

Ege, Akdeniz ve Marmara’nın şampiyon develeri Tire Maltepe Arena’da kozlarını paylaştı.  21’ncisi gerçekleştirilen güreşler öncesi geleneksel halı gecesi düzenlendi. Aralarında, Tire’den, “Şeytan”, ‘Gökçen Efe”, “Hırçın Hasan”, “Ciddim” “Eymen Bey”  İncirliova’dan, “Tekeyörüğü”, Ödemiş’ten “Fırat”, Armutlu’dan “Yağız Efe”, Selimiye’den “Şehzade Çakıcı Bey” gibi ünlü tülülerin yer aldığı toplam 145 deve arenada boy gösterdi. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreşlerde heyecan gün boyu sürdü. Çevre il ve ilçelerden gelen güreş severler hem yarışları izledi hem de mangal yakıp, piknik yaptı. Güreşlerin festival havasında geçtiğini belirten Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Ata kültürümüzü devam ettirdiğimiz için mutluyum 21.sini düzenlediğimiz Tire Deve Güreşleri soğuk havaya rağmen festival havasında geçti.

Binlerce Tireli vatandaşımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz bugün Tire'de coşkulu bir kültür festivali yaşadı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile güreşlerimizi yapamamıştık. Bu yıl daha güzel bir organizasyon oldu. Bizler Tire Belediyesi olarak tüm geleneklerimizde olduğu gibi bu geleneğimizi de gelecek nesillere aktarmak için sürdürüyoruz. Bugün Tireli vatandaşlarımız gönüllerince eğlendi. Kazasız hatasız bir festival yaşadık. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şampiyon develere kupalarını Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Jandarma Bölük Komutanı üsteğmen Okay Cansu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Tire Süt kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve protokol üyeleri verdi.

Editör: Haber Merkezi