Ercan ÇELİK

Tire’de her yıl mart ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Nevruz, bu yıl Tire Belediyesi’nin tertip ettiği kapsamlı etkinliklerle kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı kutlamalara Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu da katıldı.

Nevruz ateşinin protokol üyeleri tarafından yakılmasıyla başlayan etkinlikler, demir dövme seremonisiyle devam etti. Geleneksel okçuluk sanatıyla ilgili bilgi aldıktan sonra protokol üyeleri ok atışı yaptılar.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Geleneksel Türk bayramı olan Nevruz etkinlikleri kapsamında Tire’de bu yıl pandemi sonrası vatandaşlarımızla hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz, Nevruz, bahar bayramı. Bugün de güzel ve güneşli bir gün. Baharın girişiyle beraber biz de bu coşkuyu hep beraber kutlamak için bir araya geldik. Tire Belediyemizin öncülüğünde vatandaşlarımız bugün piknik yapacaklar, panayır şeklinde atçılarımız, okçularımız, güreşçilerimiz var. Geleneksel Türk sporlarıyla ilgili güzel etkinlikler var. Baharın bol yağışlı, bol bereketli geçmesini temenni ediyorum. Yaza da hep beraber güzel günlerde, savaşların olmadığı, mutlu huzurlu bir yıl diliyorum.” Dedi.

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Şehrimizde her daim geleneksel olarak kutlanan, coğrafyamızda da baharı karşılamak için bayram olarak kutlanan Nevruz’u kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde geleneksel olarak her yıl kutlanan bayramı, bu yıl daha kurumsal daha geniş bir yelpazede kutlamak için güzel bir organizasyon ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Burada eski oyunlarımızı, eski sporlarımızı hayata geçiriyoruz. Bunları çocuklarımıza aktarıyoruz. Geleneklerimizi, gelecek nesillere aktarmak için bu bayramı bir fırsata dönüştürüyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz Nevruz, kadim Türk medeniyetinde yılın ilk günüdür. Yeni yılın tüm dünyaya barış, kardeşlik getirmesi dileklerimle, Nevruz bayramını kutluyorum.” Dedi.

Etkinlikler kapsamında Türk dünyasına has ezgileri icra eden İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konseri ve dans gösterileri, beğeniyle izlendi.

Tire’de etkinlikler, gün boyu sürdü.

Editör: Haber Merkezi