Ercan ÇELİK

Cumhuriyetle yaşıt Tarihi Tire Armoni Bandosu’nun 10. Şefi Zafer Görgülü tarafından yazılıp bestelenen Tire Zafer Marşı, Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda icra edildi. Sahnede kısa bir konuşma yapan Şef Zafer Görgülü, “Çok kıymetli Tireliler. Bugün ayrı bir heyecanımız var. Ben 5 yıldır Efsanevi Tire Bandosu’nun 10. Şefi olarak görev yapıyorum. 1923’te Ali Başargan ve arkadaşlarının yaktığı bu meşaleyi taşımaktan gurur duyuyoruz. Pandemi döneminde bir akşam bu hisse kapıldım. Tire’ye bir marş yazılmalıydı. Bana nasip oldu.” dedi.

BAŞKAN DURAN, TEŞEKKÜR ETTİ

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Şef Zafer Görgülü’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Duran, “Şehrimizin kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle, bu güzel marşı şehrimize kazandıran kıymetli şefimize, bu güzel marşı çok güzel bir şekilde icra eden kıymetli bandomuza ve çocuklarımızdan oluşan Cumhuriyet Korosuna teşekkür ediyoruz. Kadim şehrimizin bu güzel anını, 100. Kurtuluş yıldönümünü, bu güzel marşla taçlandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Her aktivitede bu güzel marşı sizlerden dinlemekten büyük bir mutluluk duyacağımızı da belirtmek istiyorum. Çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.” Dedi.

Tire Zafer Marşı’nı önce bando enstrümantal olarak çaldı. Ardından Tire Belediyesi Çocuk Korosu üyesi minikler, marşı hep birlikte seslendirdiler. Marş, salondaki izleyenlerden büyük alkış aldı.

TİRE ZAFER MARŞI SÖZLERİ

Kahraman yurdumun

Cennet bir parçası

Tiremin efeleri açtı sancağı

Haydi yürüyelim

İzmir’de bekler Kemalim

Haydi yürüyelim

Tire’de bayramdır efelerim

Efelerim her zaman Tire’de

Halil Mehmet Gökçen Efe

Tarihimi yazdılar şahlanıp

Dört eylülde hep birlikte

Efelerim her zaman Tire’de

Halil Mehmet Gökçen Efe

Tarihimi yazdılar şahlanıp

Dört eylülde hep birlikte

Editör: Haber Merkezi