Son bir ay içerisinde Girit Festivali ile 6500 kişiyi ağırlayan sonrasında Hıdırellez Şenliği'nde binlerce Tireliyi Derekahve 'de buluşturan Tire Belediyesi son olarak dağcılık ve doğa tutkunlarına ev sahipliği yaptı. Başta Tire Dağcılık Kulübü (TİREDAK) olmak üzere Karşıyaka, Buca, Gaziemir Belediyesi, Smyrna, Aydın Zirve ve Kordelya dağcılık kulüpleri ile bireysel katılımlarıyla doğan tutkunlarını ağırlayan Tire Belediyesi, bu etkinliği 6. defa yapmış oldu.

İki gün süren "6. Tire Güme Dağcılık ve Kültür Festivali" Tire Kent Müzesi önünde yapılan törenle başladı. Festivale çevre il ve ilçelerden 400'ü aşkın sporcu katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler: "Sizleri 6. defa ilçemizde ağırlıyoruz, doğa ve yürüyüş tutkunları olarak bu yıl sizlerle yine buluşuyoruz. Organizasyonda yer alan arkadaşlarımız yine dolu dolu bir program hazırlamışlar, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah yılar boyunca siz doğa tutkunları ile bu buluşmalarımız artarak devam edecektir.'' dedi.

Açılış töreni sonrası Tire gezisi yapan dağcılar, akşam saatlerinde kamp alanı olan Arappınarı Mesire Alanı'nda buluştular. Çadırların kurulması sonrası akşam yemeklerini yiyen dağcılar, kamp ateşi yaktılar. Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Teira Sanat Topluluğu Halk Oyunları Ekibi'nin sahne aldığı akşamda dağcılar çeşitli etkinliklerde birbirleri ile yarıştılar.

Ertesi gün 3 gruba ayrılan sporcular, 2 etaptan oluşan yürüyüşlerini gerçekleştirdi. A Grubu zirve, B Grubu ve C Grubu ise Arappınarı'ndan Kaplan Köyü'ne kadar uzanan parkurda yürüdüler.

Editör: Haber Merkezi