Ercan ÇELİK

Cumhuriyetin ilk bandosu olma ünvanını taşıyan Tire Armoni Bandosu’nun hikayesi sinemaya uyarlanıyor. Önceki filmi “Teşekkürler Süpermen” isimli filmi hala Blu TV’de yayınlanan ve BKM Mutfak ekibinde “Çok Güzel Hareketler 2” programında skeç yazarlığını sürdüren Tireli senarist ve yönetmen Ozan Sertdemir, Tire Belediye Bandosu’nun hikayesini anlatacak bir sinema filmi projesi hazırladı. Kültür Bakanlığı tarafından uygun görülen proje, senaryo geliştirme desteği aldı.

“ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Konuyla ilgili HaberTire’ye konuşan Sertdemir, “Bu proje çocukluk hayalimdi. Lisede kısa film çektiğimiz dönemlerde Tire Belediye Bandosu’nun hikayesini anlatan bir kısa film yapmak istiyordum. Şimdi hikaye sinema filmi olma yolunda ilerliyor. Çok mutluyum.” Dedi.

“TÜM DÜNYAYA ANLATMAK İSTİYORUM”

Sertdemir, “Projeyi hazırlarken Yılmaz Göçmen’in ‘Yüz Yıllık Notalar’ adlı kitabından da yararlandım. Tire için hatta tüm Türkiye tarihi için önemli bir yeri olan bu bandonun hikayesini sinema aracılığıyla önce ülkemize sonra festivaller aracılığıyla tüm dünyaya anlatmak istiyorum. Bu projeyi hazırlama sürecinde bana yardımcı olan Tire Belediye Bandosu Şefi Zafer Görgülü’ye ve tüm bando üyelerine ayrıca bana arşivine açıp bando ile buluşturan Tire Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne teşekkür ederim.  Şu an İstanbul’da yaşıyorum ama filmin senaryosunu Tire’nin atmosferini yaşayarak yazmak istiyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi