Ercan ÇELİK
 

Tire Belediyesi, şehadetinin 103. Yılında milli mücadelenin önemli isimlerinden olan Gökçen Hüseyin Efe’nin büstünü yaptırdı. Büstün açılışı için bugün tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi önünde düzenlenen törene Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran gibi isimlerle birlikte çok sayıda kurum ve kuruluş amirleri katıldı. İlçe Müftüsü Abdullah Kır’ın duaları eşliğinde açılışı yapılan büstte Gökçen Hüseyin Efe’nin hayatı da anlatıldı. Törende konuşan Kaymakam Çobanoğlu; “Bugün burada kuvayi milliye kahramanlarımızdan Gökçen Hüseyin Efe’nin adına yapılan büstün açılışını yapmak için bir araya geldik. Bugün kendisinin vefat yıldönümü. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kuvayi milliye Şehitlerimize ve tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gökçen Hüseyin Efemizi saygı ve rahmetle anıyorum”

BAŞKAN DURAN: “SAYGIYLA ANIYORUZ”

Büstün açılış töreninde konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi;

“Büyük Türk yurdu Tire, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasından 10 gün sonra, yani 29 Mayıs 1919’da düşman işgaline uğradı. Bu işgal yılları, zulüm ve insanlık dışı muamelelerin yaşandığı çok kötü günlere sahne oldu. Zulüm altındaki milletimiz bu zulümden kurtulmak için burada büyük bir mücadeleye başladı. Bu mücadelenin askeri kanadının liderliğini Gökçen Hüseyin Efe yapmıştır. Bugün Gökçen Hüseyin Efemizin şehadetinin 103. Yılındayız.

Bugün Cumhuriyet Meydanı’na bu kahramanımızın büstünün açılışı yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onun vefatıyla Tire’deki milli mücadele büyük bir neferini kaybetmiş olsa da Tireliler onun aziz hatırasına sahip çıkmış ve şehrimiz büyük bir mücadele sonucunda düşman işgalinden kurtulmuştur. Fata Zaferi de kıymetli efemizin Türk tarihine büyük bir armağanıdır.

Bu vesileyle bu toprakların vatan olmasını sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ilk Şehidimizden son Şehidimize kadar vatan için can veren kahramanlarımızı ve  ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi