Programda bir konuşma yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece kimse bizi yıkamaz” dedi.
Kırsal Dibekçi Mahalle Muhtarlığı ve Dibekçi Mahalle sakinlerinin ev sahipliği yaptığı ve imece usulü olarak her yıl Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen mahya etkinlikleri, Kaymakam Tanrıseven’in katılımıyla gerçekleşti. Mahyanın medya sponsoru ise her yıl olduğu gibi bu yıl da HaberTire Gazetesi oldu. 
Bu sene Çal Dede Mahyasına çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın katılımının yüksek olması dikkat çekerken imece usulü olarak ikram edilen yemekler misafirlere ikram edildi.

Kaymakam Tanrıseven: ”Temennimiz Öz Kültürlerimizin Yeni Nesillere Aktarılması”
Dibekçi Mahallesinde gerçekleştirilen mahyaya katılan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 800 yıllık geleneğin yaşatılmasının önemli olduğunu belirtti. Tanrıseven şöyle konuştu:
”Temennimiz özümüze, kültürümüze ait geleneklerin bu tip etkinliklerle yeni nesillere aktarılmasına devam etmesidir. Yörük Kültürü, Türk Kültürü birlik ve beraberlik demektir. Bugün burada bu birlik ve beraberliğe hep birlikte tanık oluyoruz. Çal Dedenin makamında dualar ederek kimsenin bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz. birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece kimse bizi yıkamaz.” 
Muhtar Gökoğlu: ”Kaymakamımıza Çok Teşekkür Ediyorum”
Dibekçi mahalle Muhtarı Adem Gökoğlu, ”İlçemiz Kaymakamına teşrif ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ulaşım hayli zorlu olduğu bu mahya alanına gelmeleri bizleri çok onurlandırdı” dedi.
 

ENGEL TANIMADILAR
Tire’ye bir saat mesafede olan, Aydın-İzmir Sınırındaki kırsal Dibekçi Mahallesinde bulunan Çal Dede mevkiinde düzenlenen mahya programına, zor ulaşım şartlarına rağmen üçbin kişi katıldı. Bir kısmı toprak olan yoldan etkinlik alanına ulaşılırken, bir çok kişi de patika yollardan 1400 rakımlı tepede bulunan Çal Dedenin mezarını ziyaret ederek Fatiha okudu.
 

BİNLERCE KİŞİYE YEMEK İKRAM EDİLDİ, PEHLİVANLAR KIYASIYA YARIŞTI
Çal Dede Mahyası etkinlileri kapsamında Mevlidi Şerif ve akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mahya, yöre halkının halk oyunları gösterileri, pehlivan güreşleri ve yöresel türkülerin seslendirilmesi ile hayli renkli görüntülere sahne oldu.
 

Editör: Haber Merkezi