“25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde Belediyeye ait Şehir Sineması’nda gerçekleştirilen galaya, yönetmen Ahmet Faik Akıncı, oyuncular Umut Özkan, Sevgi Son, Burhan Zorlu, sanat yönetmeni Nuray Aydın, müzik yapımcısı Mustafa Yazıcıoğlu ile filmde rol alan yerel oyuncular katıldı.

 

Ercan ÇELİK

 

Çekimleri, 2012 yılında Ödemiş ve yöresinde gerçekleştirilen “3 Kadın 3 Kader” filminin İzmir galası Tire’de yapıldı. “25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde Belediyeye ait Şehir Sineması’nda gerçekleştirilen galaya, filmin yönetmeni Ahmet Faik Akıncı, oyuncular Umut Özkan, Sevgi Son, Burhan Zorlu, sanat yönetmeni Nuray Aydın, müzik yapımcısı Mustafa Yazıcıoğlu ile filmde rol alan yerel oyuncular katıldı. Kadına uygulanan şiddeti dram tarzında anlatan filmin başrollerini ise Aleyna Eroğlu, Meltem Telli ve Esma Ünal paylaştı. Sanatçılara, Tire Belediye Başkan Vekili Mengü Önler tarafından çiçek verilerek teşekkür edildi. Ardından, sinema salonunu dolduran davetliler, sanatçılarla birlikte filmi seyretti.

 

 

“TİRE’DE FİLM ÇEKECEĞİM”

“3 Kadın 3 Kader” filminin yönetmeni Ahmet Faik Akıncı, İzmir galasının,“25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” çerçevesinde Tire’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadına uygulanan şiddet ve baskıların anlatıldığı filmi çekerken sponsor bulamadığından yakınan yönetmen Akıncı, “Buna rağmen ortaya sosyal konulara parmak basan harika bir film ortaya çıktı.  27 Ekim’de toplam 20 kopya ile vizyona giren film henüz İzmir sinemalarında gösterilmedi. Tire Şehir Sineması, İzmir genelinde filmi ilk gösterime sokan ilk sinema oldu. Tire Belediye Başkanımızdan İzmir galası için teklif alınca hiç düşünmeden kabul ettik. Tire’de de, kız erkek ilişkilerini anlatan yeni bir film çekmeyi hedefliyorum” dedi. Türkiye Kadın Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Canan Güllü ise kadınlar üzerinde oynan oyunlara, şiddete, tecavüze ve tacizlere dikkat çekti. Güllü, “film bu tür saldırılara uğrayan kadınlara dikkat çekiyor, bu açıdan önemli. Konfederasyon olarak, Türkiye’de 156 noktada, toplam 52 bin üyemizle örgütlendik. Ülke genelinde topladığımız verileri, Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na göndererek, yeni yasaların oluşumuna zemin hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

FİLMİN KONUSU

Birbirinden farklı üç Zeynep'in kaderlerinin hikayesi ekseninde gelişen film, kadınların gördüğü fiziksel ve ruhsal şiddeti, cinsel tacizleri ve istismar gerçeğini odaklanarak, bu konuda sosyal sorumluluk parolasıyla yola çıkıyor. 13 yaşındaki Zeynep'in erkek kardeşi evlenecektir ve yaşadığı yerdeki toplumsal kurallar nedeniyle Zeynep de berdel karşılığında 70 yaşındaki bir adamla evlenmek zorunda kalacaktır. Henüz bir lise öğrencisi olan başka bir Zeynep, durumlarının kötü olması nedeniyle annesiyle gittikleri bir yardım kuruluşunda zengin bir iş adamıyla tanışır ve kısa süre içerisinde gerek görünümü gerekse tavırları değişmeye başlar. Okula gitmeyen Zeynep babası tarafından zorla muayeneye götürülür ve işler karışır. Diğer Zeynep ise aşık olduğu adamla evlenmek yerine babasının zoruyla, kendisinden yaşça büyük köyün zenginlerinden biriyle evlendirilmek istenir.

Editör: Haber Merkezi