Ercan ÇELİK

Tire'ye bağlı Eğridere Köyü'nde, Eğridere çayı üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen yeraltı barajı, bölgedeki yeraltı su kaynaklarını besliyor. 3 gündür yağan aşırı yağışlarda, nehrin paralelinde inşaa edilen baraj, gelen suyu alamadı ve taşkın meydana geldi. Taşkın sonucunda, Kahrat Köyü yakınlarında pek çok tarla ve çiftlik sular altında kaldı. Sular altında kalan Kahrat - Kızılcahavlu yolunda ulaşım aksadı. 

BÖLGE HALKI DSİ'Yİ SUÇLADI
Devlet Su İşleri tarafından yapılan barajda aşırı yağışlar yaşanınca aynı tehlikenin daha önce de meydana geldiğini belirten çevre halkı, yaptıkları başvuru neticesinde DSİ'nin bir set inşa ettiğini fakat sette birikebilecek su için herhangi bir tahliye hattı ya da havuzu inşaa etmediğini söylediler. 

ÇİFTLİKLER SULAR ALTINDA KALDI
Yaşanan taşkın sebebiyle, Kahrat ve Kızılcahavlu Köyleri arasında bulunan pek çok tarla, yol ve çiftlik sular altında kaldı. Bazı çiftliklerde büyükbaş hayvanlarını kendi imkanlarıyla güçlükle kurtaran çiftçiler, yetkililerin zamanında müdahale etmemesinden şikayet ettiler. 
Bazı çiftçiler traktör ve kepçeleriyle tarlalarına gelen suyu çevirmeye çalışırken, tarla ve çiftliklerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

TİRE BELEDİYESİ MÜDAHALE ETTİ
Olayı haber alan Tire Belediyesi, bölgeye gönderdiği iş makinesiyle, çalışma yaptı. Eğridere Çayı'ndan, taşkının yaşandığı yeraltı barajına giden suyun yönünü değiştirmek için çalışma yapan Tire Belediyesi ekipleri, söz konusu bağlantı noktasını doldurdu ve suyun yönünü değiştirdi. 
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve İlçe Tarım Müdürü Mustafa Evran, bölgeye giderek incelemede bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi