Ercan ÇELİK

Bir internet sitesinde yer alan haberde, Tire’de müteahhitlik yapan Veysi Solmaz’ın, Tire Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi 1669 ada, 3 parselde bulunan arsasına talip olduğu iddia edilerek, arsa ihaleye çıkmadan önce müteahhidin arsaya reklam tabelası diktiği söylenmişti.

Konuyla ilgili HaberTire’ye açıklama yapan Müteahhit Veysi Solmaz, haberin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu arsanın bitişiğindeki arsada kendilerinin hali hazırda başlayan bir projeleri olduğunu ve belediyenin arsasına talip olmadıklarını belirtti.

“HABERİN GERÇEKLE ALAKASI YOK!”

Belediye arsasının bitişiğinde başlattıkları 48 dairelik kat karşılığı proje sözleşmesinin belgelerini paylaşan Solmaz, “8 Şubat 2023 tarihinde bir internet sitesinde asılsız bir haber yapıldı. Haberi yapan siteyi araştırdığımızda, editör ismi, telefon, iletişim bilgileri gibi künyesi bulunmayan, bu gibi asılsız haberler yapan bir site olduğunu gördük. Fakat ortaya attıkları gerçekle bağdaşmayan, bu kasıtlı iddiaların asılsız olduğunu da belgelerle ortaya koyma ihtiyacı hasıl oldu.” dedi.

“TALİPLİ DEĞİLİZ, NİYETİMİZ DE YOK!”

Arsa sahipleriyle yaptıkları inşaat sözleşmesini gösteren Solmaz, “1669 Ada 4 ve 2 parselde 48 dairelik kat karşılığı inşaat sözleşmesi bulunmaktadır. Söz konusu belediye arsası ile kesinlikle herhangi bir talebimiz, beklentimiz ya da ilişiğimiz yoktur. Belediye arsaları ile ilgili yasal mevzuat bellidir. Söz konusu arsaya talipli olmadık, olmaya da niyetimiz yoktur. Söz konusu belediye arsasının bitişiğindeki 4 ve 2 parselde zaten başlattığımız ve devam eden projemiz var.” şeklinde konuştu.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sebebiyle gönüllü olarak Hatay’da olduğunu ve söz konusu haberle ilgili açıklamanın bu sebeple gecikdiğini dile getiren Solmaz, “Ülke olarak başımıza gelen bu büyük felakette, belediyemiz, kaymakamlığımız, halkımız elinden gelen çabayı göstererek, yaraları sarmaya, deprem bölgesine faydalı olmaya gayret gösterirken, maalesef küçük siyasi çıkarlar elde etmek maksadıyla iftira niteliğinde yapılan bu haber hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu haberle ilgili yasal hakkımızı kullanacağız.

Belediye arsasına dikilen tabela ile ilgili de konuşan Veysi Solmaz, “Bizim başlattığımız ve devam eden projemizin bulunduğu arsa, belediyenin söz konusu arsasının bitişiğinde. Ana yola daha yakın ve daha görünür boş bir alan olduğu için arkadaşlarımız tabelayı oraya dikmiş. Konuyu öğrenir öğrenmez, tabelanın hemen yerine alınmasını söyledim. Yaşananlar, bundan ibarettir. Söz konusu sitede yayınlanan içeriğe ‘haber’ demek mümkün değil. Bu, Tire’ye özveriyle hizmette bulunan Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran’ı siyaseten yıpratmak amacıyla bizim projemiz ve tabelamız üzerinden yapılan asılsız bir iftarıdır. ” dedi.

Editör: Haber Merkezi