Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. Bölge Müdürü Uraloğlu, ihale işlemleri tamamlanan Tire-Belevi yolu ile ilgili Kaymakam Tanrıseven’e bilgi verdi.

 

YOLUN TEMELİNİ ULAŞTIRMA BAKANI ATACAK

Karayolları İkinci Bölge Müdürlüğü ekibi ve müteahhit firma ile birlikte yolda incelemede bulunduklarını Uraloğlu, bir aksilik olmadığı taktirde yolun temelinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 6 Nisan Perşembe günü atılacağını söyledi.

 

TANRISEVEN “TİRE’NİN HAYALİ GERÇEK OLUYOR”

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire-Belevi yoluna başlanmasıyla yediden yetmişe bütün Tirelilerin, yıllardır özlem duydukları hayallerinin gerçekleşeceğini söyledi. Tire’nin, bugün Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:

 

“BELEVİ YOLU TİRE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

“Tire Organize Sanayi Bölgesi de hızla gelişiyor. Tire-Belevi yolunun yapımıyla İlçemizin önü açılacak, vatandaşlarımız da daha güveli bir biçimde seyahat edecek. Biz de yol yapım çalışmalarında Karayollarına ve müteahhide her türlü desteği vereceğiz.

 

ÇELTİKÇİOĞLU’NDAN BAŞBAKAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

Ziyarette yer alan Akparti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu da yolun yapım talimatının Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Ulaştırma Bakanı iken verildiğini belirterek, “Tire olarak Sayın Başbakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“İSTİFA EDERİZ” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta HaberTire Gazetesi’nde canlı yayına konuk olan Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Ercan Çelik’in Tire – Belevi yoluyla ilgili sorusunu yanıtlarken, “Bu yol yapılacak. Eğer yapılmazsa ben de İlçe Başkanımız Mehmet Çeltikcoğlu da istifa ederiz.” Demişti. Canlı yayında verilen bu sözün üzerinden henüz bir hafta geçmeden temel atma töreninin tarihi belirlendi. 


TEMEL ATMA TÖRENİ 6 NİSAN'DA
Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı'nın verdiği bilgiye göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek temel atma töreni 6 Nisan 2017 tarihinde  saat 12:00 - 14:00 arasında.

Editör: Haber Merkezi