MAHALLELERİN GRAFİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>

KÖYLERİN GRAFİKLER İÇİN TIKLAYINIZ >>


Ergün ÇELİK - ÖZEL HABER

Tire genelinde sandık seçmen listesinde kayıtlı olan seçmen sayısı 64 Bin 702’ydi. Bu seçmenlerden 56 bin 408’i referandum için sandık başına giderek oy kullandı. Bu rakamlara bakıldığında ise Tire’nin yüzde 87.18’i gibi büyük bir kısmının seçime katıldığı anlaşılıyor. Tire’de Merkez ve Kırsal Mahalleler dahil olmak üzere Tire’de toplam 200 sandık kuruldu. Sandıkların açılmasıyla birlikte kesin olmayan resmi sonuçlara göre 55 Bin 268 oy geçerli sayılırken, Bin 140 oy da geçersiz sayıldı.

Buna göre, Tire genelinde ‘HAYIR’ oylarının toplam sayısı 34 Bin 904 iken ‘EVET’ oyları 20 Bin 364 olarak açıklandı. Bu rakamlar yüzdelik orana vurulduğunda ise Tire’nin Yüzde 63.27’lik kısmı ‘HAYIR’ derken, ‘EVET’ diyenlerin oranı yüze 36.73’te kaldı.

 

EN FAZLA ‘HAYIR’ OYU ORANI HÜRRİYET MAHALLESİ’NDEN ÇIKTI

İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan resmi ama kesin olmayan sonuçlara göre Tire Merkez’de en fazla ‘HAYIR’ oyu yüzde 71’lik oranla Hürriyet Mahallesi’nden çıktı. 5 Bin 870 seçmenin oy kullandığı Hürriyet Mahallesi’nde 4 Bin 143 kişi ‘HAYIR’ derken, Bin 727 kişi ise ‘EVET’ dedi.

 

İKİNCİLİK CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE

Tire Merkez’de en fazla ‘HAYIR’ oyu oranının çıktığı ikinci mahalle ise Cumhuriyet Mahallesi oldu. 2 Bin 503 seçmenin oy kullandığı Cumhuriyet Mahallesi’nde Bin 730 seçmen ‘HAYIR’ derken, ‘EVET’ diyen seçmenlerin sayısı 773’te kaldı. Yüzdelik orana vurulduğunda ise Cumhuriyet Mahallesi’nde kullanılan ‘HAYIR’ oylarının oranı ise yüzde 69 olarak açıklandı. 


ATATÜRK MAHALLESİ ÜÇÜNCÜ OLDU

Tire Merkez’de en fazla ‘HAYIR’ oyu oranına sahip olan üçüncü mahalle Atatürk Mahallesi oldu. 3 Bin 251 seçmenin sandık başına gittiği Atatürk Mahallesi’nde 2 Bin 211 kişi ‘HAYIR’ derken, Bin 40 kişi ‘EVET’ dedi. Bu rakamlara göre Atatürk Mahallesi seçmenlerinin yüzde 68’i referandumda tercihini ‘HAYIR’dan yana kullandı.  

 

EN FAZLA ‘EVET’ OYU ORANI DUATEPE MAHALLESİ’NDEN ÇIKTI

Hürriyet Mahallesi’nin aksine en fazla ‘EVET’ oyu oranının çıktığı birinci mahalle ise Duatepe Mahallesi oldu. 328 seçmenin sandık başına gittiği Duatepe Mahallesi’nde 172 seçmen oyunu ‘EVET’ten yana kullanırken, ‘HAYIR’ diyenlerin sayısı 156’da kaldı. Yüzdelik oranda ise Duatepe Mahallesi’nin yüzde 52’si tercihini ‘EVET’ten yana kullandı.

 

KARACAALİ MAHALLESİ’NDE 1 OY İLE ‘EVET’ ÖNE GEÇTİ

Tire Merkez’in en uzak mahallelerinden biri olan Karacaali’de kıran kırana bir çekişme yaşandı. 239 seçmenin sandık başına gittiği Karacaali Mahallesi’nde sandıktan 120 ‘EVET’ oyu 119 da ‘HAYIR’ oyu çıktı. Bu sonuca göre Karacaali Mahallesi’nde sadece 1 oy farkla ‘EVET’ öne geçti.

‘EVET’ DİYEN ÜÇÜNCÜ MAHALLE, TURAN MAHALLESİ OLDU

Turan Mahallesi, Tire Merkez’de en fazla ‘EVET’ oyu oranına sahip olan üçüncü mahalle oldu. Turan Mahallesi, en fazla ‘EVET’ oyu oranına sahip üçüncü mahalle olmasına rağmen, kendi sandıklarında oy sayısı bakımından ‘HAYIR’ oylarının gerisinde kaldı. 763 seçmenin sandık başına gittiği Turan Mahallesi’nde 377 kişi tercihini ‘EVET’ten yana kullanırken, 386 kişi ise tercihini ‘HAYIR’dan yana kullandı.


MAHALLELERİN GRAFİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>

KÖYLERİN GRAFİKLER İÇİN TIKLAYINIZ >>

KÖYLERDE DURUM NASIL?

Tire merkez ile eş zamanlı olarak oy sayıları açıklanan köylerin oranları da belli oldu. Hangi Köyde hangi tercih öne çıktı? Hangi köyde kaç seçmen oy kullandı? Toplamda kaç ‘EVET’ kaç ‘HAYIR’ oyu çıktı? HaberTire Gazetesi olarak tüm bu soruların cevaplarını da sizler için araştırdık.

 

EN FAZLA ‘HAYIR’ OYU ORANI ÇAYIRLI’DA

Tire Merkezin dışında kalan kırsal kesimlerde ise ‘HAYIR’ oyu oranının en yüksek çıktığı köy Çayırlı oldu. 228 seçmenin sandık başına gittiği Çayırlı Köyü’nün yüzde 93’ü tercihini ‘HAYIR’dan yana kullandı. Çayırlı Köyü’ndeki ‘HAYIR’ oylarının toplamı 212 iken ‘EVET’ oyları ise sadece 16 olarak açıklandı.

 

‘HAYIR’ DİYEN İKİNCİ KÖY KIZILCAHAVLU OLDU

‘HAYIR’ oyu oranı bakımından en yüksek oyu alan ikinci köy ise Kızılcahavlu Köyü oldu. Kızılcahavlu Köyü’nün yüzde 85’i tercihini ‘HAYIR’dan yana kullandı. 420 seçmenin sandık başına gittiği Kızılcahavlu Köyü’nde 355 seçmen ‘HAYIR’ derken, 65 seçmen de tercihini ‘EVET’ten yana kullandı.

 

KURŞAK, EN FAZLA ‘HAYIR’ OYUNU ALAN ÜÇÜNCÜ KÖY

Köylerde en fazla ‘HAYIR’ oyu oranına sahip olan üçüncü köy Kurşak Köyü oldu. Kurşak Köyü’ndeki seçmenlerin yüzde 83’ü tercihini ‘HAYIR’dan yana kullandı. 121 seçmenin sandık başına gittiği Kurşak Köyü’nde 101 seçmen ‘HAYIR’ derken, sadece 20 seçmen ‘EVET’ dedi.

 

EN FAZLA ‘EVET’ OYU ORANI AKMESCİT KÖYÜ’NDE

Tire’nin en uzak köylerinden biri olan Akmescit’te 350 seçmen sandık başına gitti. Akmescit’teki seçmenlerin yüzde 76’sı tercihini ‘EVET’ten yana kullandı. Bu oranla Akmescit Köyü ‘EVET’oy oranının en yüksek olduğu birinci köy oldu. Akmescit’te 267 seçmen ‘EVET’ derken, 83 seçmen ise ‘HAYIR’ dedi.

 

‘EVET’TE İKİNCİ KÖY YEMİŞLER OLDU

‘EVET’ oyu oranı bakımından birinci olan Akmescit’i Yemişler Köyü takip etti. Yemişler Köyü yüzde 74’lük oran ile Tire köyleri arasından en yüksek ‘EVET’ oyu oranına sahip olan ikinci köy oldu. 82 kişinin sandık başına gittiği Yemişler Köyü'nde 61 kişi ‘EVET’ derken, ‘HAYIR’ diyenlerin sayısı 21’de kaldı.

 

ÜÇÜNCÜLÜĞÜ BÜYÜKKEMERDERE GÖĞÜSLEDİ

Tire köyleri arasında en yüksek ‘EVET’ oyu oranına sahip olan üçüncü köy ise Büyükkemerdere Köyü oldu. Büyükkemerdere’de toplam 269 seçmen sandık başına giderken, seçmenlerin 195’i tercihini ‘EVET’ten yana kullandı. Yüzdelik orana bakıldığında ise Büyükkemerdere’deki seçmenlerin yüzde 72’si ‘EVET’ dedi. 

MAHALLELERİN GRAFİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>

KÖYLERİN GRAFİKLER İÇİN TIKLAYINIZ >>


Editör: Haber Merkezi