Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 deprem sonrası oluşan yıkımın yaralarını sarmak için topyekün mücadele yurt genelinde devam ediyor. Deprem gününden itibaren Tire’den onlarca TIR, vatandaşların yardımlarını bölgeye taşımıştı. Şimdi de deprem sonucu evi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen vatandaşların barınması için Tire’de de çalışma başlatıldı.

İllerde valilikler, İlçelerde kaymakamlıklar aracılığı ile kabul edilen depremzede misafirler, uygun olan konut, misafirhane, yurt, gibi alanlara yerleştiriliyor. Tire’de bulunan yakınlarına gelen ailelerle birlikte bugüne kadar Tire’ye 550 depremzedenin yerleştiği öğrenildi.

Tire Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasıyla deprem bölgesine 14 Tır, 2Kamyon gönderilirken,  devam eden yardımlar, ilçeye gelen depremzede ailelerin ihtiyaçları için kullanıyor. Deprem bölgesinden Tire’ye gelip kaymakamlığa kayıt yaptıran aileler, Tire Belediyesi’nden temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

PROTOKOL, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Bugün AFAD tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tire Eğitim Merkezi’ne gelen 50 kişiyi ziyaret eden ilçe protokolü misafir depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat ve daire müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi