Ercan ÇELİK

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ve yönetimi, gazetecilerle buluştu. Tire’de ve bölgede görev yapan basın mensuplarının katıldığı yemekli toplantı, kooperatifin organize sanayi bölgesindeki et entegre tesisinde gerçekleştirildi.

Basın mensuplarına, kooperatifin üretimi olan et ve süt ürünlerinin ikram edildiği yemekte, tüm basın emekçilerinin bayramını kutlayan Osman Öztürk, kooperatifin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

“YEM FİYATI DEVLET TARAFINDAN SÜBVANSE EDİLMELİ”

Ülkedeki ekonomik koşulların günden güne sertleşmesinin en çok üreticiyi vurduğunu dile getiren Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, “Özellikle süt üreticisi, yem ve mazot gibi yüksek girdi maliyetleri karşısında ezilmektedir. Kooperatifte yönetimi devralmamızdan itibaren süt fiyatlarının hızla arttığı döneme denk geldik. Sütün fiyatıyla birlikte yem fiyatı da aynı oranda arttığı için bunun üretici için bir anlamı olmuyor. Bugün sütün fiyatı 10 TL olsa, aynı oranda yem fiyatı da arttığı sürece hiçbir anlamı olmayacaktır. Burada asıl yapılması gereken yem fiyatını sabit tutmayı başarmaktır. Yem fiyatlarında devletin belirli bir programla sübvansiyona gitmesi ve üreticiyi bu anlamda desteklemesi gerekiyor. Süt fiyatını sürekli arttırmanın tek başına bir anlamı yok.” Dedi.

Gazetecilere, Tire Süt Kooperatifi’nin mevcut faaliyetlerinden ve gelecekte yapılması planlanan yatırımlardan bahseden Osman Öztürk, toplantı sonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Haber Merkezi